Categories: Ηλεία

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Κορυφή και Χαριά

Share

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα βρέθηκαν σε εγρήγορση οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, επιχειρώντας και σβήνοντας γρήγορα και αποτελεσματικά μεγάλα και μικρά μέτωπα που ξέσπασαν κατά τόπους.

Το μεγαλύτερο μέτωπο της ημέρας ήταν αυτό που ξέσπασε στην τοπική κοινότητα Κορυφής του Δήμου Πύργου, με την Π.Υ. Πύργου να ενημερώνεται για διπλή εστία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Με την κοινότητα να έχει βιώσει πρόσφατα και πάλι μεγάλη πυρκαγιά, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν από την αρχή μεγάλη προκειμένου να μην επιτρέψει στην φωτιά να εξαπλωθεί και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 10 οχήματα (ενίσχυση από όλες τις υπηρεσίες του νομού) με 20 άνδρες, μια ομάδα πεζοπόρου με 6 άτομα ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες της πολίτικης προστασίας του Δήμου Πύργου.

Φωτιά στην Κορυφή-Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, με την καμένη έκταση να φτάνει περίπου τα 20 στρέμματα.

Ένα παράλληλο μέτωπο, όχι τόσο σοβαρό, υπήρξε και στην περιοχή της Χαριάς, σε δασική έκταση. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 2 πυροσβεστικά με 4 άνδρες και 2 υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, προλαβαίνοντας να οριοθετήσουν το μέτωπο που έκαψε μονάχα 0,5 στρέμμα δασικής έκτασης.

Να σημειωθεί πως σε όλο το νομό υπήρξαν ακόμα περίπου 10 μικρότερα περιστατικά, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός τους ανησυχεί τις πυροσβεστικές αρχές, που για ακόμα μια φορά ζητούν από τον κόσμο να είναι προσεκτικός και σε ότι καύσεις προχωρά να ενημερώνει την Πυροσβεστική και να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας