Ηλεία Πολιτισμός

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου την Τρίτη στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας

Ακούστε το άρθρο

Γνωρίστε και δοκιμάστε εκατοντάδες προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Με τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε η μεγαλύτερη τουριστική και πολιτιστική δράση του φετινού καλοκαιριού στο Κατάκολο.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός  Εργασίας κ Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές κ κ  Μάκης Μπαλαούρας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Πύργου κ Γαβρίλης Λιατσής καθώς και   στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις, των δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων του νομού μας καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου την τριτη

Δεν γίνεται να λείπεις από αυτή την γιορτή

Με πλήθος κόσμου να επισκέπτεται τα περίπτερα του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας ξεκίνησε η  γιορτή γεύσεων και παράδοσης στο Κατάκολο, μία δράση που διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Άλλωστε η φετινή 2η χρονιά πραγματοποίησης του Φεστιβάλ είναι πολύ πιο πλούσια σε συμμετοχές δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες  να γνωρίσουν, να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν την πολύ μεγάλη ποικιλία των προϊόντων από όλη την Ελλάδα, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους παραγωγούς καθώς και τις επιχειρήσεις του νομού Ηλείας και όχι μόνο που συμμετέχουν με τα δικά τους περίπτερα.

Ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να γνωρίσει για τα προϊόντα (σ.σ. ποικιλίες, τρόπος παρασκευής κ.α.), τα οποία μπορεί φυσικά και να δοκιμάσει ο επισκέπτης του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας, είναι η γραβιέρα, το μέλι, προϊόντα δημιουργημένα από βιομηχανική κάνναβη, τα καλτούνια από την Κρήτη, προϊόντα παραγωγών από τις περιοχές της Αίγινας, της Καστοριάς, των Τρικάλων, της Καρδίτσας καθώς και άλλων περιοχών της Ελλάδας, όπως επίσης και πολλά τοπικά προϊόντα της Ηλείας.

Υποδεχόμαστε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων που διοργανώνονται κατά την διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας την Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 21.00 το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου θα παρουσιάσει μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση.

Η δράση του Λυκείου στην καλλιτεχνική, πνευματική και κοινωνική ζωή του Πύργου ήταν και είναι  πολύ σημαντική και συνετέλεσε στην πρόοδο της πόλης

Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου παραμένει προσηλωμένο στους σκοπούς ίδρυσής του, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες εξελίξεις που είναι
α) η έρευνα, η διατήρηση και μετάδοση όλων των μορφών του πολιτισμού,
β) η ανύψωση και η πρόοδος των Ελληνίδων και η υποστήριξη της σύγχρονης μητέρας και του παιδιού
γ) η συμβολή του σε κάθε πνευματική και πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας.

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας: Λαμπρά εγκαίνια (PHOTOS-VIDEOS)

Όλη η επικαιρότητα