Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο του ο Ρεντιάν της ΜΜΑ Ilida Fighting Academy

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη με εγκατάλειψη αντιπάλου πέτυχε το Σάββατο 4 Μαΐου ο αθλητής της MMA Ilida Fighting Academy Ρεντιάν Τσόγκα όπου αγωνίστηκε στο Λουτράκι Κορινθίας στον χώρο του καζίνου Λουτρακίου σε επαγγελματική βραδιά μικτών πολεμικών τεχνών Μ.Μ.Α (mix martial art). Ο 19χρονος Ρεντιάν από τον Πύργο με προπονητή τον Διονύση Παπαδόπουλο έκανε το ντεμπούτο του στο Μ.Μ.Α. σε αγώνα 3 γύρων των 3′ στα -74,6 kg στην διοργάνωση «Μ.Μ.Α kornthian pro» όπου συμμετείχαν επίλεκτοι αθλητές από δυνατές σχολές της χώρας.

Στους αγώνες Μικτών Πολεμικών τεχνών οι αθλητές καλούνται να αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή, στο κομμάτι της όρθιας μάχης (kick Boxing, πυγμαχία), στο παλεστικό κομμάτι (πάλη, ελευθέρα πάλη, Ελληνορωμαϊκή, judo) και στην κάτω μάχη (πάλη Υποταγής, bjj).

Με λίγα λόγια στις Μ.Μ.Α που στην ουσία είναι το σύγχρονο Παγκράτιον άθλημα της αρχαιότητας οι αθλητές που μετέχουν έχουν το μεγαλύτερο κύρος από όλους για τον λόγο, ότι προπονούνται τον τριπλάσιο χρόνο απο όλους τους άλλους.

Έτσι λοιπόν ο Ρεντιάν γι’ αυτό το αποτέλεσμα προπονείται κάθε μέρα 1 ώρα για φυσική κατάσταση το πρωί και στην συνέχεια άλλες 4 ώρες καθε απόγευμα με την προετοιμασία να μην σταματά ούτε τις γιορτές του Πάσχα καθημερινά και χωρίς ξεκούραση. Το ψυχικό σθένος και η θέληση που χρειάζεται για αυτό τον σκοπό είναι τεράστια και πηγάζει μέσα από την πειθαρχία του αθλήματος.

Η εμφάνιση του Ρεντίαν Τσόγκα στο πρώτο παιχνίδι του ήταν επιβλητική μην αφήνοντας τον αντίπαλο να αντιδράσει όπως θα ήθελε. Στον πρώτο γύρο σχεδόν τελειώσε το παιχνίδι ενώ βρισκόταν σε θέση επίβασης και σφυροκοπούσε τον αντίπαλο στο έδαφος, σώζοντας τον το καμπανάκι του πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο πίεσε τόσο ο Ρεντίαν με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του αντιπάλου στα πρώτα 30″ του δεύτερου γύρου. Λόγο της πολλή καλής παρουσίας του ο προμότερ της διοργάνωσης ζήτησε να αγωνιστεί ξανά ο Ρεντιάν την 1η Ιουλίου στην διοργάνωση «E.F.L European Fighting Leage».

Ο αθλητής του Διονύση Παπαδόπουλου παράλληλα αυτό τον μήνα για απόκτηση εμπειρίας θα αγωνιστεί στο «Acropolis kickboxing», θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Π.Ο.ΜΜΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΜΜΑ) καθως και στην διεκδίκηση του κύπελλο της Ε.Ο.Π.Α (Ελληνικη Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος).

Η ΜΜΑ Ilida Fighting Academy ευχαριστεί θερμά τον διοργανωτή για την ευκαιρία και για την υπέροχη διοργάνωση καθώς και τους χορηγούς της καφέ Vandal Project, ανακαινίσεις Τasos Kacolis, το καφέ Duomo, το Hashtag καφέ και το Εfi Fruit για την βοήθειά τους στον να βάλει τα παιδιά στον αθλητισμό απομακρύνοντας τα από τον δρόμο, τα ναρκωτικά και τις αλάνες που πλεον γίνονται καθημερινά πεδία μαχών, ένα νέο φαινόμενο τις εποχής μας.

Σε δήλωση του ο προπονητής Διονύσης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Σαν προπονητής όσο μπορώ θα προφυλάσσω τα παιδιά δίνοντας τους όνειρα και ελπίδα, κάτι που έχει χαθεί στις μέρες μας.»

Όλη η επικαιρότητα