Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Εντολή εκκένωσης σε Θολοποτάμι και Σκλαβιά

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός στη Χίο. – Να σημειωθεί πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:09 Στην μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Βαβύλων ρίχθηκαν πριν λίγη ώρα, περί τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις η μεγάλη μάχη δίνεται προς την περιοχή του Θολοποταμίου και των Σκλαβιών, όπου έχει κατευθυνθεί το κύριο μέτωπο της φωτιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:39 Εντολή εκκένωσης από τους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά, δόθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, δεδομένου ότι προς τα εκεί κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:27 Προς την περιοχή των Σκλαβιών φαίνεται ότι κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στους Βαβύλους περί τις 10 το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020.

Στο μέτωπο αυτό κατευθύνονται οι μεγαλύτερες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, ενώ αναμένεται και η άφιξη των εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή να σημειώσουμε ότι γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:50 Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχθεί σε όλα τα μέτωπα για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 10 το πρωί της Τετάρτη, στην περιοχή των Βαβύλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από τις βάσεις τους κι έρχονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:28

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10:00 της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2020 στην περιοχή των Βαβύλων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι εστίες της πυρκαγιάς είναι τρεις, η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη, καθώς και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, καθιστούν την κατάσταση ανησυχητική.

Πηγή: astraparis.gr

Όλη η επικαιρότητα