Χειμωνιάτικη πυρκαγιά στον Καϊάφα!

Προτού καλά καλά συνέλθουν οι κάτοικοι της Ζαχάρως από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, με την πρώτη λιακάδα εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά στον Καϊάφα, προκαλώντας προσωρινή αναστάτωση.

Το συμβάν εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί σε καλαμιώνες πέριξ της λίμνης και λόγω του ισχυρού ανέμου εξαπλώθηκε γρήγορα. Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχή, ενώ απείλησαν προσωρινά και τις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα.

Ωστόσο, τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα του ΠΚ Κρεστένων, που έφτασαν στο σημείο, απέτρεψαν την απειλή σε κατοικημένη ζώνη και στη συνέχεια οχήματα από όλο τον νομό έπεσαν στη μάχη και μέσα σε λίγες ώρες οριοθέτησαν την πυρκαγιά και την περιόρισαν μόνο σε εκτάσεις με καλάμια, χωρίς να απειληθεί το δάσος ή κάποιο κτίσμα.

Συνολικά επιχείρησαν 12 οχήματα από την Ηλεία και την Αχαΐα με 24 πυροσβέστες, με συντονιστή πυρκαγιάς αρχικά τον επιπυραγό Νίκο Σμαρνάκη και στη συνέχεια επικεφαλής τον διοικητή ΠΥ Πύργου, Γ. Καραμαλίκη. Στο σημείο βρέθηκε λίγο αργότερα και ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδας –και άρτι προαχθείς σε Υποστράτηγο- Γιάννης Πετρούτσος. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως, Δημ. Κόσσυφας.

Η πυρκαγιά προκάλεσε έντονη ανησυχία, αφενός γιατί ξύπνησαν μνήμες από την ολοκληρωτική καταστροφή από το 2007