Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο χωριό Πόθος Αρχ. Ολυμπίας

Μπορεί να είμαστε ακόμα μακριά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο χθες το πρωί ακόμα ένα σοβαρό πύρινο μέτωπο εκτυλίχθηκε στην τοπική κοινότητα Πόθος της Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες μέρες μετά από αυτό του γειτονικού Λάσδικα, δίνοντας μήνυμα στις πυροσβεστικές δυνάμεις πως ο φετινός χρόνος προμηνύεται δύσκολος και απαιτητικός σε όλα τα μέτωπα.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας έλαβαν σήμα για πυρκαγιά στις 12 το μεσημέρι και η κινητοποίησή τους ήταν άμεση. Στο σημείο βρέθηκαν 17 οχήματα και 35 άνδρες από Πάτρα, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και Αρχαία Ολυμπία. Να σημειωθεί πως σημαντική ήταν η παρουσία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που συμμετείχε με δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε άντρες, καθώς και μέλη της εθελοντικής ομάδας ΔΙΑΣ. Το σημείο που εκτυλίχθηκε η φωτιά ήταν ιδιαίτερα δύσβατο, με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να πετυχαίνουν να θέσουν το μέτωπο σε μερικό έλεγχο, κρατώντας όλο το βράδυ στο σημείο οχήματα για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παρά την υπερπροσπάθεια για ακόμα μια φορά των πυροσβεστών, σε στάχτη μετατράπηκαν 7 στρέμματα δασικής και 7 στρέμματα αγροτικής έκτασης. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, Αντιπύραρχος Αργύριος Φαλίδας και ο αναπληρωτής διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Επιπυραγός Αναστάσιος Κοτσώνης.