Ηλεία

Στάχτη 15 στρέμματα δασική έκταση στο Μαζαράκι Πηνείας

Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 15 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη το απόγευμα της Πέμπτης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου του δήμου Ήλιδας στην περιοχή της Πηνείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:36 το απόγευμα και η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν μεγάλη, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και δόθηκε μεγάλη μάχη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο 14 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Πάτρας, τα Λεχαινά, το Αγρίνιο, την Ναύπακτο, το Αίγιο, το Ναύπλιο, την Αρχαία Ολυμπία και την ΕΜΑΚ, καθώς επίσης δύο πεζοπόρα τμήματα από την Πάτρα με 12 άτομα, τρία οχήματα με τους επικεφαλής, ένα σκαπτικό μηχάνημα και τρεις υδροφόρες από τον δήμο Ήλιδας και έναν ιδιώτη.

Αυτά από επίγειες δυνάμεις γιατί στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα δύο canader τα οποία επιχειρούσαν αδιάκοπα στο σημείο.

Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, καθώς και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος.

Βασική μέριμνα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να οριοθετηθεί η πυρκαγιά και τελικά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7 το απόγευμα, αφού προηγουμένως έκαψε περίπου 15 στρέμματα μικρά πεύκα και αείφυλλα πλατύφυλλα.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα