Ελλάδα

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη νίκη του «όχι» (VIDEO)

syntagma.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι υποστηρικτές του «όχι» για να πανηγυρίσουν το «θριαμβευτικό», όπως λένε, αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Τα μεγάλα όχι τα λέει ο λαός» – «Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς» είναι μερικά από τα συνθήματα που ήδη ακούγονται στις δύο πλατείες, όπου ελληνικές σημαίες κυματίζουν. Παράλληλα χορεύουν και τραγουδούν  για την «νίκη» τους, ενώ τουρίστες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα τους κοιτούν αποσβολωμένοι. 

Μεταξύ των παρευρισκομένων και η Ελένη Λουκά, αλλά και ο επικεφαλής του κινήματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση), Κωνσταντίνος Παπανικόλας.  Ωστόσο, αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ένας τετράποδος σκύλος που έκανε τον «γύρο του θριάμβου» καταχειροκροτούμενος. 

Από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας έχουν τοποθετηθεί μικροφωνικές εγκαταστάσεις και γιγαντοοθόνες, προκειμένου να καλύψουν τις όποιες ομιλίες.

Δεκάδες ξένα και ελληνικά τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν ζωντανά τα όσα συμβαίνουν εκεί και τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

 

 

 

 

 

 

 





























Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα