Μεγάλη ζημιά στην παραγωγή πορτοκαλιών στα Καλυβάκια Κρεστένων

 Παναγιώτης Γεωργακόπουλος πρόεδρος κοινότητας : «Δεν άνθησαν οι πορτοκαλιές»

Μεγάλη ζημιά έχει πάθει η παραγωγή πορτοκαλιών στα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού ο καιρός δεν βοήθησε τα δένδρα να ανθήσουν όπως θα έπρεπε, κάτι που έχει προκαλέσει έναν μεγάλο πονοκέφαλο στους παραγωγούς.

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος των Καλυβακίων Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του, «δυστυχώς φέτος έχουμε μικρή παραγωγή σε πορτοκάλια. Είχαμε ακαρπία αφού δεν άνθησαν οι πορτοκαλιές. Λογικά φταίει γι’ αυτό ο καιρός και έχουμε μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο στα Καλυβάκια, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Επίσης η παραγωγή είναι λιγότερη γιατί είχαμε το θέμα με τα ΠΣΕΑ το 2013 που κόπηκαν κάποιες πορτοκαλιές για να κεντρωθούν για τις οποίες μάλιστα δεν αποζημιωθήκαμε καθόλου. Γενικά η παραγωγή φέτος είναι πολύ μειωμένη και αυτό μας έχει ζημιώσει».

Ο πρόεδρος των Καλυβακίων Παναγιώτης Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι φέτος έχουμε μικρή παραγωγή σε πορτοκάλια.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στα Μακρίσια, ενώ την περασμένη Πέμπτη έγινε αναγγελία στον ΕΛΓΑ για τον παγετό, κυρίως για τις ελιές, τα πορτοκάλια και τα κηπευτικά. Ωστόσο η παραγωγή των πορτοκαλιών όπως αναφερθήκαμε, δεν είναι καλή φέτος, και αυτό έχει προβληματίσει όλους τους παραγωγούς.