Ελλάδα

Μεγάλης έκτασης άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο [Εικόνες]

Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο Αιγαίο την εβδομάδα που πέρασε. Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, αρματαγωγά, υποβρύχια, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα του ΠΝ και του Στρατού Ξηράς, ομάδες Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις προγραμματισμένες τεχνικές ασκήσεις «Αστραπή 4/18», «Ορμή 3/18», «Βροντή 2/18»,«Αιγιαλος 2/18» και «Περισκόπιο 7/18» στο Αιγαίο.

Οι ασκήσεις – όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού – πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στόχος ήταν η διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων, καθώς και της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πολεμικά πλοία – οι φρουροί των θαλασσίων συνόρων μας δηλαδή – κατέπλευσαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα