Ηλεία

Μεγάλο έργο καθαρισμού τριών χειμάρρων: 20 χρόνια είχαν ξεχάσει το ποτάμι!

Τους τρεις χειμάρρους Μέλισ­σος, Ανισάτος και Γιαννίτσης, που διασχίζουν την περιοχή της Μυρσίνης και έχουν να καθαρισθούν περισσότερο από είκοσι χρόνια καθαρίζει ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και τον ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού.

Πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε το μεγάλο έργο καθαρισμού του χειμάρρου Ανισάτου, (Τ17 και ανήκει στο τομέα ευθύνης του ΓΟΕΒ) παραπόταμου του Πηνειού που ξεκινά από τα Καβάσιλα, περνά την Ανδραβίδα, την Μυρσίνη και καταλήγει στην θάλασσα…

Ο καθαρισμός που γίνεται από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης με κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τον σκοπό αυτό από την Περιφέρεια, είναι μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων και τα μηχανήματα εργάζονται και το βράδυ για να ολοκληρώσουν το μεγάλο έργο του καθαρισμού, που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων έχει ξεκινήσει και τον καθαρισμό παράπλευρων «παραλάγκαδων», όπως η Τ16 που είναι παράλληλη με τον Ανισάτο.

Επιπλέον ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων περίπου 500 μέτρα από την εκβολή του χειμάρρου,  διανοίγει μικρή διώρυγα (by pass) που θα συνδέει την τ16 του ΤΟΕΒ με τον Ανισάτο Τ17 του ΓΟΕΒ ώστε τα νερά να διοχετεύονται στο χείμαρρο και από εκεί στη θάλασσα.

Θωράκιση του Κάμπου

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος δήλωσε: «Κάνουμε ένα μεγάλο καθαρισμό στην Τ17 και την Τ16 με βοήθεια από τον Δήμο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στην περιοχή και αφορά και τον όμορο δήμο Πηνειού, αφού αφορά Καβάσιλα, Ανδραβίδα, Στρούσι, Νεοχώρι, Μυρσίνη. Τραβά τα νερά από αυτές τις περιοχές. Ο Ανισάτος είναι παραπόταμος του Πηνειού και εκβάλει εδώ στη Μυρσίνη. Αποστραγγιστικά γίνονται και στον χείμαρρο Γιαννίτση για να ήμαστε έτοιμοι αφού πλησιάζουν οι βροχές.»

Μετά από 20 χρόνια!

Ο αντιπρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος βρέθηκε χθες στο σημείο όπου καθαρίζει η τσάπα του Δήμου τον Ανισάτο, που τοπογραφικά βρίσκεται  αριστερά της δομής LM Village Μυρσίνης. «Είναι πραγματικά ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο αυτό που γίνεται εδώ από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, έργο που επιβλέπει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος και συνέχισε: «Στον Ανισάτο, όταν ήμασταν μικρά παιδιά ψαρεύαμε και κάναμε μπάνιο, είναι ένας μεγάλος χείμαρρος όπως βλέπετε που όμως έχει να καθαρισθεί περισσότερα από είκοσι χρόνια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν με τις βροχές χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και να καταστρέφονται δεκάδες θερμοκήπια. Με το έργο που γίνεται τώρα μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος»

Όλη η επικαιρότητα