Αγροτικά Ηλεία

Μεγάλο συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στον Πύργο: Πιο φτηνό και από το νερό το γάλα! (ΦΩΤΟ)

Την οργή και την αγανάκτηση τους στην πρακτική των κυβερνητικών πολιτικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τον ρόλο των εταιρειών στη διαμόρφωση των τιμών των κτηνοτροφικών προϊόντων, εκδήλωσαν οι αγροκτηνοτρόφοι της Ηλείας πραγματοποιώντας χθες το πρωί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πύργο.

Όπως κατήγγειλαν οδηγούνται  στον αφανισμό εξαιτίας των εταιρειών που με εκβιαστικές τακτικές τους έχουν αναγκάσει να πωλούν το γάλα αρκετά χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Με έκδηλη την αγανάκτηση στο πρόσωπό τους, οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου για να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.. Πεπεισμένοι πλέον ότι δεν έχουν άλλη λύση πέρα από τη συντονισμένη πάλη, προανήγγειλαν και νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στο μέλλον προκειμένου να διεκδικήσουν όσα δικαιωματικά τους ανήκουν και παλεύουν καθημερινά γι΄ αυτά…

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, οι  αγροκτηνοτρόφοι έχυσαν συμβολικά δεκάδες δοχεία με γάλα στο δρόμο.  Με την ενέργεια τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι είναι πιθανό να καταλήξει στους δρόμους η παραγωγής τους αν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσουν να επιτρέπουν την εφαρμογή πρακτικών απαξίωσης και ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας κτηνοτροφικής παραγωγής.

Στη  συνέχεια οι αγροκτηνοτρόφοι έκαναν πορεία στους δρόμους του Πύργου έως το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου στην είσοδο έχυσαν  νέα δοχεία με γάλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αρχή μίας σειράς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα πλαίσια της άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για τη στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Όλη η επικαιρότητα