Αγροτικά Ηλεία

Μεγάλος ο κίνδυνος για τη σταφίδα – «Να μη μείνει και φέτος στις αποθήκες!»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση της μη πώλησης της σταφίδας έως τώρα, έκρουσε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση της μη πώλησης της σταφίδας έως τώρα, έκρουσε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, που υποστήριξε πως θα πρέπει αν υπάρξει άμεσα κινητοποίηση κάθε φορέα και αγρότη προκειμένου το προϊόν να μη μείνει για ακόμα μια χρονιά στις αποθήκες.

Με τη συνάντηση των ανθρώπων της Ομάδας Παραγωγών με αυτούς της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) να λαμβάνει χώρα χθες το πρωί στο Αίγιο, το κλίμα που υπήρξε μετά το τέλος της ήταν πως η σταφίδα θα μείνει στα αζήτητα. Δεν υπάρχει διάθεση για αγορά της σταφίδας στο 1,30–1,40 ευρώ που επιθυμούν οι αγρότες, παρά μόνο σε τιμές που φτάνουν τα 0,70– 0,80 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο όπως υποστήριξε ο κ. Βαλιανάτος, δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση στους αγρότες να καλύψουν τα έξοδά τους. Σημείωσε ακόμα πως μια τέτοια εξέλιξη θα κρατήσει στις αποθήκες για δεύτερη συνεχή χρονιά τις σταφίδες, δημιουργώντας πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας και νομών που βασίζονται στην καλλιέργεια αυτή.

Παράλληλα, σημείωσε πως ζητούμενο του αγροτικού κόσμου από την Πολιτεία είναι να αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης και να βρει τρόπο ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών, ενώ επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, δήμαρχοι και βουλευτές, προκειμένου να τους μιλήσουν για τις μέχρι τώρα ενέργειες για το θέμα αυτό, αλλά και για να τους ζητήσουν να παρουσιαστούν μαζί τους σε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με μοναδικό αίτημα την άμεση ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών από το κράτος

Όλη η επικαιρότητα