Ηλεία

Μειωμένα τα κρούσματα covid 19 στα σχολεία της Ηλείας

Κατάληψη χθες στο 1ο γυμνάσιο Πύργου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένα ήταν χθες τα κρούσματα στα σχολεία της Ηλείας, αν και η διασπορά συνεχίζεται σε ορισμένα από αυτά, χωρίς όμως η κατάσταση να έχει … ξεφύγει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου υπάρχει έντονη ανησυχία από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε τρεις ημέρες στο σχολείο έχει φτάσει τα 24, ενώ από τα 16 νέα κρούσματα που είχαμε χθες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα 9 ήταν στο 1ο γυμνάσιο.

Όπως τόνισε ο κος Φωτεινόπουλος τα κρούσματα στα σχολεία είναι διάσπαρτα στις τάξεις και δεν είναι μαζεμένα μόνο σε μία. Χθες το σχολείο παρέμεινε κλειστό πάντως, καθώς οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και χθες τα κρούσματα ήταν σε μονοψήφιο αριθμό, οπότε το πρόβλημα, τουλάχιστον σε αυτή την φάση, δεν είναι έντονο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή, τόσο από τα σχολεία, όσο και από τους γονείς των παιδιών, για να μην έχουμε έξαρση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες και ιδίως τώρα που ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός.

Όλη η επικαιρότητα