Ηλεία

Mειωμένα τέλη χρήσης για το πανηγύρι της Σπιάντζας

panhgyri_sothros.jpg

Τη μείωση του τέλους χρήσεως χώρου για τις θέσεις που θα καλυφθούν στο πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Σπιάντζα στις 6 Αυγούστου, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των μικροπωλητών να καλύψουν τα υψηλά ποσά ενοικίασης των χώρων που καταλαμβάνουν κάθε χρόνο.

Επίσης, στη συνεδρίαση λήφθηκε η απόφαση να μειωθεί και το τέλος ενοικίασης ανά θέση για τους εμπόρους που είναι δημότες του δήμου Πύργου κατά ποσοστό 50% προκειμένου να υλοποιηθεί το πανηγύρι χωρίς ελλείψεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν απόρροια της μεγάλης «αδυναμίας» που παρουσίασε το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Καταραχίου, καθώς, σε σύγκριση με πέρυσι οι έμποροι που ήλθαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, ήταν λιγότεροι από τους μισούς της προηγούμενης χρονιάς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εισηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, ύστερα από απόφαση της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, την μείωση των ποσών που καταβάλλονται από τους εμπόρους, ώστε να πραγματοποιοούνται κανονικά οι πανήγυρεις αλλά και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι έμποροι να δηλώνουν συμμετοχή σε αυτές.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν ομόφωνη, εγκρίθηκε η μείωση του τέλους χρήσεως χώρου για κάθε θέση τεσσάρων μέτρων στη θρησκευτική πανήγυρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Σπιάντζας από το ποσό των 120 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα στο ποσό των 70 ευρώ καθώς και την μείωση μέχρι 50% του ποσού ανά θέση για τους εμπόρους που είναι δημότες του δήμου Πύργου και θα δηλώσουν συμμετοχή στο πανηγύρι.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα