Οικονομία

Mειώσεις μισθών σε ΙΚΕΑ και Forthnet – Λουκέτο στα Costa Coffee

14319_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Λουκέτα και μειώσεις μισθών ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Ειδικότερα, έγινε γνωστό το κλείσιμο της αλυσίδας καφετέριας Costa Coffee στην Ελλάδα και οι μειώσεις μισθών των εργαζομένων στην Forthnet και στα IKEA, ενώ ακολούθησαν και διαμαρτυρίες της τελευταίας στον Κηφισό.

Οι εργαζόμενοι στο IKEA στον Κηφισό μαζί με το ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα επίπλων του ομίλου Φουρλή, διαμαρτυρόμενοι στη διοίκηση για τις μειώσεις μισθών. Το αποτέλεσμα των διαμαρτυριών ήταν η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στον Κηφισό, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, ενώ τόνισε ότι οι μειώσεις που πρότεινε δεν είναι οριζόντιες.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερωθεί από τη διοίκηση για μείωση αποδοχών κατά 8% ενώ τελικά ανέρχεται στο 11%. Επίσης, προσθέτουν ότι το ΙΚΕΑ τώρα έχει λιγότερους ανταγωνιστές, καθώς η SATO και η Neoset έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) «η εργοδοσία της Forthnet επέβαλε μειώσεις έως και 35% από αυτόν τον μήνα. Όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων και τώρα περνά σε εξίσωση μισθών προς τα κάτω, εφαρμόζει τα νέα μισθολόγια».



Παράλληλα, λόγω κρίσης έχουν κλείσει προσωρινά τα δέκα καταστήματα Costa Coffee στην Ελλάδα, και σύντομα αναμένεται η απόφαση για το οριστικό λουκέτο, σύμφωνα με πληροφορίες. Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενες καφετέριες αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company A.E.» που ανήκει στον επιχειρηματία κ.
Αρη Βωβό. Τα Costa Coffe ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2007.

Πηγή: tovima.gr

Όλη η επικαιρότητα