Καταναλωτές

Μειώθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης κατά 20 λεπτά το λίτρο

meiothike_i_mesi_timi_tis_amolyvdis_kata_20_lepta_to_litro.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι φόροι που επιβάλλονται στα καύσιμα, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί και δεν επηρεάζονται από τη διακύμανση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι ο λόγος που η ποσοστιαία μείωση των λιανικών τιμών στα πρατήρια είναι μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του αργού.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σύμφωνα με τα οποία από την αρχή του χρόνου η τιμή του πετρελαίου BRENT μειώθηκε κατά 45% (από 112 σε 61 δολάρια το βαρέλι), ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης υποχώρησε κατά 12,5% (από 1,649 σε 1,444 ευρώ το λίτρο) και του πετρελαίου κίνησης κατά 13,3% (από 1,376 σε 1,192 ευρώ). Οι φόροι αποτελούν σήμερα το 65,78% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης και το 47,22% του ντίζελ, αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Οι εξαιρετικά μειωμένες τιμές του BRENT, σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση του ΕΦΚ έστω και κατά 10%, παράλληλα με τον αποτελεσματικό έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων και όχι με τον επικοινωνιακά προβαλλόμενο, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας, επισημαίνει ακόμη η ΠΟΠΕΚ.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα