Ηλεία

Mελέτη για την οδική ασφάλεια στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Για έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Δημοτικής Οδού Κάτω Αμυγδαλιές- Σεπετό- Αλιφείρα
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή σύμβασης για τεχνικές Μελέτες για έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Δημοτικής Οδού Κάτω Αμυγδαλιές- Σεπετό- Αλιφείρα του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων προχώρησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομμάτης με το γραφείο μελετών «HYDROMENT».

Η μελέτη έχει αντικείμενο την αντιμετώπιση προβλήματος οδικής ασφάλειας που έχει εκδηλωθεί επί της δημοτικής οδού Κάτω Αμυγδαλιές- Σεπετό- Αλιφείρα, Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και ειδικότερα επί της Χ.Θ.2+845,00, με αφετηρία χιλιομέτρησης τις Κάτω Αμυγδαλιές.

Πιο συγκεκριμένα, επί της ως άνω οδού, και στα κατάντη αυτής, έχουν εκδηλωθεί έντονα φαινόμενα διάβρωσης και αποσάθρωσης των πρανών με αποτέλεσμα να αποκολλιούνται τμήματα βράχων και να υφίσταται ορατός κίνδυνος εκδήλωσης καθίζησης στο οδικό τμήμα.

Επιπρόσθετα, στην εν λόγω επίμαχη θέση, που χρήζει βελτίωσης/ ενίσχυσης των πρανών για την οδική ασφάλεια, βρίσκεται και η Ιερά Μονή Σεπετού, η οποία αποτελεί ένα ιστορικό μοναστήρι, ενώ παράλληλα είναι ένα αξιοθαύμαστο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο, με αποτέλεσμα να δέχεται σημαντικό αριθμό προσκυνητών από όλο τον ελλαδικό χώρο.

Λόγω της αποκόλλησης των βράχων, η εν λόγω Μονή έχει υποστεί κατά το παρελθόν βλάβες, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί και κίνδυνος για την ασφάλεια των προσκυνητών κατά τη διάρκεια επίσκεψης αυτών στο χώρο αυτής.

Ως εκ τούτου, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της αποκόλλησης και πτώσης των βράχων, απαιτείται εκπόνηση τοπογραφικής μελέτης, οριστικής γεωλογικής μελέτης και οριστικής γεωτεχνικής μελέτης.

Όλη η επικαιρότητα