Lifestyle

Μελίντα Γκέιτς: Η απίστευτη ζωή της και η αμύθητη περιουσία της συζύγου του ‘Mr Microsoft’

Η Μελίντα Γκέιτς είναι η τρίτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, και μια κορυφαία Αμερικανίδα που πρωταγωνιστεί στη λίστα του Forbes για το 2017 με τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως.

Η ίδια μοιράζεται με τον σύζυγό της μία περιουσία περίπου 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς φιλάνθρωπους στον κόσμο ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

Μάθετε παρακάτω περισσότερα για τη ζωή της και πώς έγινε μια από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου:

Η νεαρή Μελίντα

To πραγματικό της όνομα είναι Melinda Ann French και γεννήθηκε στο Ντάλας το 1964. Η ίδια μεγάλωσε με τους γονείς της και τα τρία της αδέλφια. Απέκτησε ένα διπλό πτυχίο στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της οικονομίας από το πανεπιστήμιο του Duke και ένα MBA από το Duke Fuqua School of Business σε μόλις πέντε χρόνια.

Η κοινωνική της ζωή

H αφοσίωση της Γκέιτς στο κολεγιακό της έργο δεν την αποθάρρυνε από μια έντονη κοινωνική ζωή. Η ίδια ήταν μέλος του Beta Rho του Duke και της Kappa Alpha Theta Sorority αδελφότητας.

Η πρόσληψη στη Microsoft

Λίγο μετά την αποφοίτησή της, η Μελίντα προσλήφθηκε από τη Microsoft. Μάλιστα, η πρόσληψή της συνέπεσε στο διάστημα που εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο και η μετοχή της άρχισε να σημειώνει άνοδο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εταιρεία, εργάστηκε ως διαχειριστής έργου της Microsoft Bob, της Microsoft Encarta και της Expedia.

Η πρώτη επαφή με τον Μπιλ Γκέιτς 

Σε ένα πικνίκ της εταιρείας, ο Μπειλ Γκέιτς, της ζήτησε να κανονίσουν ένα ραντεβού έπειτα από δυο εβδομάδες. Ωστόσο, εκείνη τον απέρριψε «επειδή δεν ήταν αρκετά αυθόρμητος». Μέσα σε μια ώρα, της ζήτησε ξανά να την βγάλει έξω εκείνη τη νύχτα και εκείνη συμφώνησε. Το ζεύγος διατηρούσε χαμηλό προφίλ στη δουλειά και ζήτησε από τους συναδέλφους και τα μέλη της οικογένειας να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους.

Το πρώτο τους ταξίδι 

Το πρώτο τους ταξίδι ως ζεύγος έγινε στην Αφρική το 1993. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους αποφάσισαν ότι έπρεπε κάπως να βοηθήσουν στην καταστροφή που συνάντησαν στη χώρα. Κι έτσι «γεννήθηκε» το ίδρυμα Γκειτς.

Ο γάμος τους

Έπειτα από επτά χρόνια σχέσης, το 1994, το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, σε μία άκρως μυστική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη και κόστισε συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Η Μελίντα στη συνέχεια έφερε στον κόσμο τα τρία τους παιδιά το 1996, το 1999 και το 2002. Σημειώνεται ότι οι απόγονοι του ζεύγους Γκέιτς δεν θα κληρονομήσουν τα δισεκατομμύρια των γονιών τους, καθώς τα περισσότερα από τα χρήματα της οικογένειας θα πάνε στο ίδρυμα.

Μια νέα πρωτοβουλία

H Mελίντα ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα πρωτοβουλία για να μετασχηματίσει τον εργασιακό χώρο του 21ου αιώνα σε έναν τομέα της ένταξης, ειδικά όταν πρόκειται για το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2016, απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Ομπάμα, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις ΗΠΑ, για το έργο της στην υγεία και τη φτώχεια στην Αμερική και το εξωτερικό.

Η παρακαταθήκη της

Η Μελίντα περιγράφει την κληρονομιά που ελπίζει να αφήσει: Όταν φύγω από τη ζωή, θέλω όλοι να πιστεύουν ότι ήμουν μια καλή μητέρα και σύζυγος και φίλη. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: fortunegreece.gr

Όλη η επικαιρότητα