Μελωδικά βράδια του Αυγούστου με αγαπημένους καλλιτέχνες στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Share

Μετά από την εντυπωσιακή παρουσία της Μελίνας Κανά στην Δ.Κ. Καλλιθέας, που σκόρπισε απλόχερα μοναδικές μελωδικές στιγμές στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, συνεχίζονται οι δωρεάν συναυλίες του Αυγούστου που διοργανώνει ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και το Ν.Π.Δ.Δ., με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Γιάννη Κότσιρα, το Σάββατο 12 Αυγούστου στην Κρέστενα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Κυριακή 13/8 στην Ανδρίτσαινα.

Ήδη παρουσιάζεται έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συναυλίες σε Κρέστενα και Ανδρίτσαινα, λίγο πριν από τον ερχομό του Δεκαπενταύγουστου!

Η εμφάνιση του Γιάννη Κότσιρα, στις 9:30 μ.μ. στο χώρο θεάτρου Γιορτής Σταφίδας Κρεστένων, με τη συμμετοχή της Μυρτώς Βασιλείου και της Δήμητρας Μπουλούζου, προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση αλλά και …προσδοκία στους χιλιάδες θαυμαστές του, που αναμένεται να δώσουν μαζικό «παρών» στον πανέμορφο χώρο της ιστορική γιορτής, στην έδρα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός», αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν τον δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου έχει στις αποσκευές της συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μίνωας Μάτσας και τη Λίνα Νικολακοπούλου αλλά και με την μοναδική της ερμηνεία στη «Φυλακή της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου.

Η Δήμητρα Μπουλούζου, μία από τις πιο χαρισματικές ερμηνεύτριες και μουσικούς, έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και είναι σταθερή συνεργάτιδα του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τον Γιάννη, τη Μυρτώ και τη Δήμητρα συνοδεύει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών: Πλήκτρα-Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης Μπάσο: Γιάννης Πλαγιανάκος.

Τσαλιγοπούλου στην Ανδρίτσαινα

Η αυλαία των φετινών συναυλιών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής (9:30), με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό με τις πασίγνωστες επιτυχίες της.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο συνθέτη.

Φυσικά δεν θα λείψουν και τα εμβληματικά τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ελένη Τσαλιγοπούλου: φωνή
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου: κιθάρες
Απόστολος Τσαρδάκας: κανονάκι
Γιάννης Πούλιος: βιολί
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι, μπουζούκι
Άγης Παπαπαναγιώτου: μπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα