Ομογένεια

Μελβούρνη: Ελληνίδα γιαγιά μοιράζει φαγητό στους γείτονες, εκείνοι της αγοράζουν εισιτήριο για Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Αυτή η ιστορία έγινε για πρώτη φορά γνωστή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αυστραλίας πριν από αρκετά χρόνια, όταν η Ελληνίδα Νίνα, που ζει εδώ και δεκαετίες στη Μελβούρνη, ανέλαβε την φροντίδα δύο ορφανών εφήβων που ζούσαν σε ένα σπιτάκι ακριβώς δίπλα στο δικό της.

Όταν ο πατέρας του Nτάνιελ και του Λουκ (28 και 26 χρονών σήμερα, αντίστοιχα) σκότωσε την μητέρα τους και κατέληξε στη φυλακή τα δύο αγόρια έμειναν μόνα τους στον κόσμο. Τότε ήταν που άρχισαν να φωνάζουν τη Νίνα «yiayia», νομίζοντας πως είναι πραγματική γιαγιά τους. Εκείνη αγκάλιασε τα δύο αγόρια με αγάπη και στοργή και τους έδινε απλόχερα φαγητό, μαγειρεύοντας τους μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά πιάτα.Το κοτόπουλο, η σπανακόπιτα και το σπιτικό ψωμί ήταν μερικά από τα αγαπημένα τους φαγητα και η Νίνα τα έφτιαχνε εξαιρετικά. Ανάμεσα σε εκείνη τα δύο παιδιά αναπτύχθηκε μία σχέση λατρείας που έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντάνιελ και ο Λουκ όπως είναι σήμερα.

Και να που τώρα τα δύο αδέλφια βρήκαν την τέλεια ευκαιρία να ευχαριστήσουν την «γιαγιά» τους για όλα όσα τους πρόσφερε όταν τα είχαν απόλυτη ανάγκη. Όταν η Νίνα έμαθε πως η αδελφή της στην Ελλάδα υπέστη εγκεφαλικό ο Ντάνιελ και ο Λουκ βρήκαν τα χρήματα μέσα μίας ηλεκτρονικής καμπάνιας που έστεισαν στο Instagram, ώστε να αγοράσουν για εκείνη και τον σύζυγό της τον Πέτρο δύο αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν μαζί στην Ελλάδα και να δουν επιτέλους τους συγγενείς τους.

«Για μένα το να μπορέσω επιτέλους να ταξιδέψω στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει,» είπε η Νίνα που είχε μιλήσει στο παρελθόν με τα πιο θερμά λόγια για την αδικοχαμένη μητέρα των δύο αγοριών. «Ξέρω πως η γιαγιά και η μαμά δεν γίνεται να είναι το ίδιο πράγμα. Όμως η μητέρα τους ήταν ένας άγγελος και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα. Ήμασταν πολύ δεμένες. Θα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να σταθώ στα παιδιά,» είχε δηλώσει η Ελληνίδα που σε λίγες μέρες αναχωρεί για την μακρινή πατρίδα της που έχει να δει πάρα πολλά χρόνια.

Η Νίνα ετοιμάζεται για το ταξιδι στην Ελλάδα, μαζί με τον σύζυγό της Πέτρο.

via

Όλη η επικαιρότητα