Ελλάδα

Μενίδι: Διοικητής της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε από πυροβολισμό Ρομά

Η κατάσταση της υγείας του διοικητή της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο.
Ακούστε το άρθρο

Τεταμένη είναι η κατάσταση σε οικισμούς Ρομά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Από τη σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και Ρομά στο Μενίδι τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό ο διοικητής της ΟΠΚΕ στο Μενίδι.

Ο διοικητής της ΟΠΚΕ, είναι πατέρας δύο παιδιών και τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από πυροβολισμούς στο Μενίδι.

Οι Ρομά είναι οργισμένοι μετά τους πυροβολισμούς αστυνομικού στον 16χρονο, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε στο αυτοκίνητό του τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ειδοποίησε την αστυνομία η οποία εντόπισε τον οδηγό ΙΧ και του έκανε σήμα για να σταματήσει. Ο ίδιος αρνήθηκε και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και την ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ έκανε και συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, από την ένταση που προκλήθηκε στο Μενίδι, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών, τραυματίστηκαν δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ένας εκ των οποίων είναι ο διοικητής της ΟΠΚΕ και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (6/12) στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι. Όταν έφτασε στην περιοχή η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών, οι Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών.

Aπό τους ίδιους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, η κατάσταση της υγείας του διοικητή της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας, καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όλη η επικαιρότητα