Κόσμος

Μέρκελ: Στην G20 θα εκπροσωπήσω τα γερμανικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα

Ακούστε το άρθρο
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη πως στη Σύνοδο της G20 θα εκπροσωπήσει τόσο τα γερμανικά, όσο και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Η Μέρκελ είπε, παράλληλα, ότι διακρίνει ποικίλες εναλλακτικές για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την πολιτική για το κλίμα κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

Η Μέρκελ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της G20. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα της Βόρειας Κορέας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τη σύνοδο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις έντονες επικρίσεις άλλων ηγετών της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είπε σε δημοσιογράφους ότι ως οικοδέσποινα της Συνόδου, που ξεκινά επίσημα την Παρασκευή, εναπόκειται σε εκείνη να βρει συμβιβασμούς.

Σχετικά με την κλιματική πολιτική, η Μέρκελ σημείωσε: «Υπάρχουν εναλλακτικές, οι οποίες μπορούν να συζητηθούν».

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα