Αγροτικά

Μέσα όλοι οι επιλαχόντες Νέοι Αγρότες: Εξαγγελία Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη – Ικανοποίηση Μητρόπουλου για την απόφαση

Ακούστε το άρθρο

Την ένταξη όλων των επιλαχόντων Νέων Αγροτών ανακοίνωσε από το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη προχθές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ό,τι αφορά το μέτρο των Νέων Γεωργών και τους επιλαχόντες, αποφασίσαμε μία μεγάλη τομή. Το μελετήσαμε καλά και θα σας ανακοινώσω ότι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα ενταχθούν στο μέτρο όλοι οι επιλαχόντες», είπε χαρακτηριστικά, λύνοντας το πρόβλημα των υπεράριθμων επιλαχόντων που είχαν μείνει εκτός του Μέτρου 6.1, παρόλο που πληρούσαν τους όρους ένταξης, αλλά δεν έφταναν τα κονδύλια. Οι επιλαχόντες νέοι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα ανέρχονται στους 317.

Ο Ηλείος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγγελία τονίζοντας ότι η υλοποίησή της δικαιώνει τις προσπάθειές του και συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

«Ακούσαμε με ικανοποίηση την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την ένταξη και των επιλαχόντων Νέων Αγροτών στο υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ως περιφερειακή αρχή, όλο το προηγούμενο διάστημα επισημάναμε σε όλα τα επίπεδα την αναγκαιότητα ένταξης όλων των Νέων Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων της Περιφέρειάς μας. Πλέον, περιμένουμε με αγωνία την υλοποίηση της εξαγγελίας για την ένταξη των 317 επιλαχόντων Νέων Αγροτών της Περιφέρειάς μας και την κατανομή των 5,7 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νέων ανθρώπων που έμειναν στην ύπαιθρο και ασχολήθηκαν με τον πρωτογενή τομέα», είπε κ. Μητρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα