Ελλάδα

Μέσα σε πέντε χρόνια 107 παιδιά δόθηκαν για υιοθεσία από το νοσοκομείο της Λαμίας

28063611469b5ab32e37b3da3c1cc684.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο της Λαμίας στρέφει πλέον την προσοχή της η Ελληνική Αστυνομία μετά τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της μικρής Μαρίας καθώς αναπάντητο παραμένει ακόμα το ερώτημα αν η μητέρα της, Σάσα, την παράτησε επειδή δεν είχε χρήματα να την συντηρήσει, όπως υποστηρίζει η ίδια, ή αν το πούλησε για χρήματα, όπως υποστηρίζει συγγενής της οικογένειας Ρούσεφ.

Την πρώτη εκδοχή υποστηρίζουν πολλοί από τους συγχωριανούς της οικογένειας στο χωριό Νικολάεβο ενώ τη δεύτερη ανέφερε ο γαμπρός της οικογένειας Ρούσεφ, Γιάνκο, σύμφωνα με τον οποίο η Σάσα ήταν ήδη έγκυος, όταν ξεκίνησε για την Ελλάδα, πριν πέντε χρόνια. Για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ο Γιάνκο είπε ότι η οικογένεια είχε λεφτά για να φάει τρεις με τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα ενώ κάτι τέτοιο είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο για τους Ρομά του Νικολάεβο.

Το βασικό στοιχείο που έχει ενεργοποιήσει την αστυνομία για τον εντοπισμό τυχόν κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών είναι το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Λαμίας φαίνεται, με βάση τα στοιχεία, να προτιμάται από τους Βούλγαρους Ρομά για τις γέννες τους ενώ την ίδια ώρα αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών που δόθηκαν προς υιοθεσία.

Το ερώτημα, δηλαδή, για την ΕΛΑΣ είναι αν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από το γεγονός ότι από το 2007 έως το 2012 γεννήθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας 274 παιδιά από Βουλγάρες και τα 107 δόθηκαν για υιοθεσία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μέχρι πρόσφατα εργαζόταν γιατρός που είχε σχέση με τη Βουλγαρία και γι’ αυτό ερευνάται ο ρόλος του.

Την έρευνα έχουν αναλάβει οι αξιωματικοί του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ αναζητώντας απαντήσεις σε όλα τα ερωτήμα.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα