Categories: Life

Μέσα στη «στοιχειωμένη» κρεβατοκάμαρα της Μέριλιν Μονρόε – Η νέα βιογραφική ταινία

Share

Η ταινία του Άντριου Ντομινίκ με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Αρμάς κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Το σχεδόν τρίωρο έπος βασίζεται στο βιογραφικό μυθιστόρημα της Τζόις Κάρολ Όουτς και εξετάζει τη δημόσια και ιδιωτική ζωή της Μονρόε, από την ταραγμένη παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον μέχρι την παγκόσμια φήμη της.

Όμως η ταινία του Netflix, στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης ο Adrien Brody ως Arthur Miller και ο Bobby Cannavale ως Joe DiMaggio, έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τις σκηνές της καθώς έλαβε το σπάνιο σήμα καταλληλότητας «NC-17» από την Ένωση Κινηματογραφικών Εταιρειών της Αμερικής, το οποίο δίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ταινιών, που προβάλλουν έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο – Είναι η πρώτη ταινίαστο Netflix «ακατάλληλη για ανηλίκους» πράγμα που σημαίνει ότι κανείς κάτω των 17 ετών δεν επιτρέπεται να δει την ταινία σε κινηματογράφο.

Ορισμένες από τις σοκαριστικές σκηνές που έχουν προσαρμοστεί από το μυθιστόρημα περιλαμβάνουν απεικόνιση σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της ταινίας στην επέτειο του θανάτου της Μέριλιν», δήλωσε ο Ντόμινικ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. «Δεν ήταν προγραμματισμένο. Γυρίζαμε στο ίδιο διαμέρισμα που ζούσε με τη μητέρα της. Το δωμάτιο στο οποίο πεθαίνει στην ταινία είναι το δωμάτιο στο οποίο πέθανε στην πραγματική ζωή. Η σκόνη της βρίσκεται παντού στο Λος Άντζελες. Το σκηνικό έμοιαζε με σεάνς».

Η Άνα ντε Αρμάς, η οποία γεννήθηκε στην Κούβα και εργάστηκε με έναν δάσκαλο γλωσσοθεραπείας για ένα χρόνο ώστε να προετοιμαστεί για τον ρόλο, δήλωσε ότι «τόσα πολλά πράγματα» συνέβησαν στο καστ και το συνεργείο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Πιστεύω πραγματικά ότι ήταν πολύ κοντά μας, ήταν μαζί μας. Όλοι μας νιώθαμε τόσο μεγάλο σεβασμό και ευθύνη να κάνουμε κάτι καλό και να την τιμήσουμε … Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν, ήταν το μόνο που ονειρευόμουν, ήταν το μόνο που με έφερε σε επαφή μαζί της».

Η ηθοποιός – η οποία ήταν φανερά συναισθηματικά φορτισμένη – είπε ότι η παρουσία της στο σπίτι της Μονρόε προκάλεσε «μια πολύ έντονη αίσθηση, υπήρχε κάτι στον αέρα. Νομίζω ότι ενέκρινε αυτό που κάναμε. Η ταινία μου άλλαξε τη ζωή».

«Αν βάλεις στην άκρη την τεράστια σταρ του κινηματογράφου που ήταν, ήταν απλώς μια γυναίκα σαν κι εμένα», συνέχισε η Ντε Αρμάς. «Στην ίδια ηλικία, επίσης ως ηθοποιός στη βιομηχανία. Έπρεπε να πάω σε μέρη που ήξερα ότι θα ήταν άβολα και ευάλωτα. Νομίζω ότι εκεί βρήκα τη σύνδεση με αυτό το άτομο … Ήθελα απλώς να βρω τη συναισθηματική της αλήθεια».

Ο Brody δήλωσε ότι η ταινία ήταν «καλή για την κληρονομιά της Μονρόε και καλή για εμάς ως ομάδα».

«Πάντα είχα μια αδυναμία στη Μέριλιν Μονρόε … Το γεγονός ότι την σέβονται και την αγαπούν τόσο πολύ άνδρες και γυναίκες, και όμως η εσωτερική της πάλη και η θλίψη της και όλες οι ανεπίλυτες τραυματικές στιγμές στη ζωή της δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, είναι σχεδόν εγκληματικό», είπε.

Την Τετάρτη, ο Casey Affleck – ο οποίος βρίσκεται στη Βενετία με την τελευταία του ταινία Dreamin’ Wild και συνεργάστηκε με τον Ντομινίκ, τον σκηνοθέτη στην ταινία του 2007 The Assassination of Jesse James (Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς) – έπλεξε επίσης το εγκώμιο της ταινίας Blonde. «Είδα το Blonde και είναι απίστευτο», δήλωσε στον Τύπο. «Είναι μια καταπληκτική, μια όμορφη ταινία».