Πολιτική Τεχνολογία

Mέσω δήμων το δωρεάν Wi-Fi που υποσχέθηκε ο Σαμαράς

wifi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα.

Δύο μήνες μετά η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται, όπως δείχνει η επιστολή που έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι καλούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi).

Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Όλη η επικαιρότητα