Ηλεία

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Οι μαθητές δίνουν το καλό παράδειγμα – Καθάρισαν την παραλία Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Πιο καθαρή είναι από χθες η παραλία του Κατακόλου, χάρη στην προσπάθεια των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου, που καθάρισαν την περιοχή, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και γονείς, συμμετέχοντας στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS».

   Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν η ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών, αλλά και μεγάλων πολιτών, για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έτσι, οι μαθητές, ως μέλη του Τοπικού Δικτύου Αειφόρου Σχολείου Ν. Ηλείας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους Δημήτρη Οικονόμου, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργο Τσιάτα, Γιάννη Γιαννακόπουλο (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ 5ου Δημ. Σχολείου Πύργου), Έλενα Αναστασίου, Ελένη Σουλαντίκα (Νηπιαγωγείο Κατακόλου), Αγγελική Σοφού (Δημ. Σχολείο Κατακόλου) αλλά και από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Ηλείας, Ευγενία Ηλιοπούλου, βρέθηκαν στην παραλία Κατακόλου, στο «Banana Beach».

Τα παιδιά, σήκωσαν τα μανίκια, φόρεσαν γάντια μιας χρήσης και μέσα σε λίγες ώρες γέμισαν αρκετές σακούλες απορριμμάτων με αντικείμενα που δε θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, αλλά να είχαν καταλήξει σε κάδους ανακύκλωσης ή απορριμμάτων. Γι’ αυτό και τα παιδιά, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» κάλεσαν όλους όσοι χρησιμοποιούν την παραλία να μην την μολύνουν, να πετούν τα σκουπίδια τους στους κάδους ή στην ανακύκλωση και να αγαπήσουν πιο πολύ το περιβάλλον. «Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια καταπληκτική δράση ευαισθησίας και ευαισθητοποίησης τόσο για τα ίδια όσο και για τα κοινό. Πέραν από τον καθαρισμό αυτό καθαυτό, αυτή η δράση δίνει στα παιδιά στάσεις, θέσεις και συμπεριφορές θετικές προς το περιβάλλον, ώστε να το αγαπήσουν, να το προστατεύουν και  να σκέφτονται πριν πετάξουν οτιδήποτε εκτός κάδου», σχολίασε η κα Ηλιοπούλου, σημειώνοντας μάλιστα ότι η δική δράση μπορεί να γίνει και το καλό παράδειγμα για τους γονείς τους.

Και παιχνίδια

Τα παιδιά, αφού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας, συμμετείχαν σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες στην άμμο, που είχαν σχεδιάσει οι εκπαιδευτικοί τους, και στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν με την ίδια διάθεση και ζωντάνια, όπως και στον καθαρισμό της παραλίας.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η επικαιρότητα