Αιτωλοακαρνανία

Μεσολόγγι: Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τηλεφωνικά τη γιαγιά που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την συνταξιούχο αγρότισσα και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της. Όπως αποκάλυψε η ίδια μετά την δωρεά, της τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την ηλικιωμένη γυναίκα από το Μεσολόγγι που δώρισε στο ΕΚΑΒ της πόλης ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την συνταξιούχο αγρότισσα και την ευχαρίστησε για την τεράστια και συγκινητική της προσφορά στον τόπο της. Όπως αποκάλυψε η ίδια μετά την δωρεά, της τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο προστέθηκε πρόσφατα στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου έπειτα από την δωρεά της ηλικιωμένης Αθηνάς Παπαχρήστου, η οποία αποφάσισε να κάνει την τεράστια αυτή δωρεά στο τοπικό νοσοκομείο έπειτα από μία πολύχρονη ταλαιπωρία που είχε με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο άντρας της.

Η συνταξιούχος αγρότισσα πριν από έναν χρόνο προσέγγισε τη διοικήτρια του νοσοκομείου και της γνωστοποίησε την επιθυμία της. Μάλιστα η ηλικιωμένη γυναίκα έθεσε όρους προτού προβεί στην μεγάλη αυτή δωρεά. Ήθελε αυτό το ασθενοφόρο να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και πως θα της κορνάρει κάθε φορά, που θα βρίσκεται το όχημα έξω από το σπίτι της. «Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο, που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη.

Τα προβλήματα υγείας του άντρα της και το χωράφι που πούλησε

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Αθηνά δήλωσε πως «Είχα προβλήματα με τον άντρα μου για 12 χρόνια. Θέλανε μας στείλουν από την Πάτρα ασθενοφόρο, αλλά δεν γινόταν. Εγώ είχα πρόβλημα με το νεφρό μου, αλλά δεν μπορούσε να έρθει να με πάρει κανένα ασθενοφόρο, είχα χάσει τρία ραντεβού στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε να με πάρει ένα ασθενοφόρο την τέταρτη φορά, έμεινε στη μέση της γέφυρας. Πήρα τότε ένα ταξί και πήγα για να μην χάσω το ραντεβού. Άλλη φορά που πήγαινα με τον άντρα μου στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, έμεινε το ασθενοφόρο κοντά στην Άρτα. Μας άφησαν εκεί σε ένα υπόστεγο που πήγαιναν το βράδυ οι αγελάδες, για να το φτιάξουμε. Περιμέναμε μετά να έρθει από την Αμφιλοχία το ασθενοφόρο να μας πάει στα Γιάννενα».

«Προσευχόμουν στο Θεό να φύγω όπως περπατάω, να μην ταλαιπωρηθώ όπως ο άντρας μου», είπε ενώ για την αγορά του ασθενοφόρου των 65.000 ευρώ όπως είπε «Έκανα οικονομία μεγάλη για να έχω για τα γεράματά μου. Όταν έφυγε ο άντρας μου σκέφτηκα ”τι τα θέλω τα λεφτά;”. Έφυγε ο άντρας μου, θα φύγω και εγώ, σκέφτηκα. Πούλησα και ένα χωράφι που είχα και πήρα αυτό το ασθενοφόρο για να αφήσω κάτι πίσω μου. Ήθελα όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται».

Σχετικά με τους όρους που έβαλε είπε: «Αν δεν είναι στον τομέα Μεσολογγίου, δεν το παίρνω. Δεν θέλω να φύγει να πάει στην Πάτρα, να μείνει εδώ στην περιοχή».

Όλη η επικαιρότητα