Αιτωλοακαρνανία

Μεσολόγγι: “Είμαι συντετριμμένος” δηλώνει ο πατέρας της 42χρονης νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Η 42χρονη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου, σκοτώθηκε μετά από βάρδια σε τροχαίο στην εθνική Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Ακούστε το άρθρο

Η 42χρονη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου, σκοτώθηκε μετά από βάρδια σε τροχαίο στην εθνική Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ο πατέρας της μίλησε ζωντανά στο MEGA κάνοντας λόγο για ένα άτομο που ήθελε να βοηθά τους πάντες.

«Είμαι τόσο συγκλονισμένος. Τι να σας πω, τι να σας πω», λέει ο πατέρας της άτυχης 42χρονης.

«Λυγίζει» και η φωνή του σπάει.

«Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο. Είχε πάρα πολλές φίλες τι να σας πω. Σχόλασε από τις 11 το βράδυ που πήγε μέχρι τις 7 το πρωί. Ερχόταν προς το Μεσολόγγι κι έγινε αυτό που έγινε», συνεχίζει ο «τραγικός» πατέρας.

«Δεν μας ειδοποίησε κανένας αλλά το έβλεπα εγώ. Πάντα η Μαρία μας έπαιρνε. 8.30 ώρα ήταν εδώ. Πάει 9 η ώρα και δεν φάνηκε. Κατέβηκα στην αγορά», ανέφερε. Έμαθε από περαστικό πως η κόρη του ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο.

«Μου λέει κάποιος υπάρχει Μπάθα στο Αϊδωνοχώρι γιατί μου λέει έγινε ένα τροχαίο. Και σηκώνομαι και πηγαίνω στο νοσοκομείο και μαθαίνω τα πάντα», λέει σπαρακτικά π πατέρας της άτυχης νοσηλεύτριας.

Πέθανε στο καθήκον

Η 42χρονη Μαρία Μπάθα ήταν νοσηλεύτρια στο Ρίο και ζούσε στο Μεσολόγγι. Κάθε μέρα διένυε 45 χιλιόμετρα κι αλλά τόσα στον γυρισμό για να προσφέρει νοσηλευτική. «Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες», λέει η θεία της.

Βγαίνουν ματωμένες από τις βάρδιες

Το πρωί της Τρίτης το αυτοκίνητο της άτυχης Μαρίας συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Οι επιβάτες του αγροτικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν την Μαρία η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Ο Γιώργος Αρβανίτης, εκπρόσωπος ένωσης νοσοκομειακών Ελλάδος, δήλωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα η κοπέλα αποκοιμήθηκε και αυτό καταδεικνύει την εξουθένωση των συναδέλφων».

Ο προϊστάμενος ΤΕΠ Μεσολογγίου, Λάμπρο Λιάπης δήλωσε: «Ωράρια εξαντλητικά. Τα παιδιά βγαίνουν ματωμένα από τις βάρδιες. Έφυγε στο καθήκον γιατί έφευγε από την νυχτερινή βάρδια».

Η κηδεία της άτυχης Μαρίας πραγματοποιήθηκε  σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Δημήτρης Μπάθας, πατέρας της άτυχης 42χρονης, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS, λέγοντας πως η Μαρία, ήταν πάντα έτοιμη να βοηθήσει και πάντα διαθέσιμη. Ο κ. Μπάθας, δήλωσε συντετριμμένος για τον χαμό της κόρης του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπεσε στο καθήκον».

Πηγή: ΜΕGA

Όλη η επικαιρότητα