Μεσσηνία

Μεσσηνία: Άνοιξαν περισσότερες επιχειρήσεις, μειώθηκαν τα λουκέτα

Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα οικονομικά στοιχεία για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Βάσει, λοιπόν, των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν , κατά το 2019 στο νομό αυξήθηκαν οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων, δείγμα και της αλλαγής του γενικότερου οικονομικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα.
Αν στα στοιχεία προστεθεί η υπευθυνότητα του κράτους να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σημαντικό πλέγμα παρεμβάσεων, αλλά και η βελτίωση των υποδομών της Μεσσηνίας (οδικό δίκτυο, αεροδρόμιο), τότε το μέλλον προβλέπεται καλύτερο για την περιοχή μας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σάς ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) για το Νομό Μεσσηνίας, για το έτος 2019 έγιναν 573 συστάσεις νέων επιχειρήσεων και μόλις 147 διαγραφές, συμπεριλαμβανομένων μετατροπών νομικών μορφών, συγχωνεύσεων, μεταφορών έδρας και οριστικών λύσεων.
Μέσα από την άντληση των στοιχείων αυτών, σε σύγκριση με το έτος 2018, είναι προφανής η συνέχιση του αυξητικού ρυθμού εγγραφών νέων επιχειρήσεων σε σχέση με τις διαγραφές και για το έτος 2019.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση σε σχέση με το 2018 στην ίδρυση Ετερορρύθμων Εταιρειών (Ε.Ε.), Ομορρύθμων Εταιρειών (Ο.Ε.) και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (Ι.Κ.Ε.), καθώς και μια μικρή πτώση των Ατομικών Επιχειρήσεων το έτος 2019».

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα