Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεσσηνία: Αύξηση πάνω από 20% στη γραμμή Καλαμάτα – Καστέλι

lanes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της κίνησης μέχρι και 100% σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε σε ορισμένα δρομολόγια του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» στη γραμμή Καλαμάτα – Καστέλι – Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ναυτικό πράκτορα Βασίλη Μανιάτη, σε όλα ανεξαιρέτως τα δρομολόγια από Καλαμάτα σημειώθηκε αύξηση από 20% και πάνω, ενώ από την ενημέρωση που έχει, προκύπτει πως αυξημένη ήταν η κίνηση και σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια από Καστέλι προς Καλαμάτα. Χαρακτηριστικό είναι το ότι φέτος υπήρξαν δρομολόγια με 500 και πλέον επιβάτες και 100 οχήματα.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πράκτορα, είναι αφενός οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων συγκριτικά με τον Πειραιά και αφετέρου η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, που συμβάλλει στην πιο γρήγορη και άνετη προσέγγιση του λιμανιού. 

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, πολλοί από τους επιβάτες που ταξίδεψαν από και προς Καλαμάτα είναι κάτοικοι άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, οι οποίοι έχουν συγγενείς στην Κρήτη. Αντίστοιχα και αρκετοί κάτοικοι Κρήτης που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα έχουν συγγενείς στην Πελοπόννησο. Αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην επιλογή του συγκεκριμένου δρομολογίου για πιο οικονομικές διακοπές, επεσήμανε ο κ. Μανιάτης. 

Η μεγαλύτερη κίνηση φέτος το καλοκαίρι μέχρι στιγμής σημειώθηκε κατά τα πρώτα δρομολόγια, τον Ιούνιο. Η ελάχιστη αύξηση ανήλθε στο 50% και η μεγαλύτερη στο 100% της περσινής.

Ο Ιούλιος κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο απολογισμός για τα μέχρι στιγμής δρομολόγια του Αυγούστου, με τους επιβάτες και τα οχήματα να σημειώνουν αύξηση 20%. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι η κίνηση και στα δύο επόμενα -και τελευταία για τη φετινή σεζόν- δρομολόγια του πλοίου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα