Μεσσηνία

Mεσσηνία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα “περνά” από το νομό ο «Μπάλος»

Προσωπικό και μηχανήματα δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή.
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη Μεσσηνία, συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο με εντονές κατά περιόδους βροχοπτώσεις και καταιγίδες, το καιρικό φαινόμενο με την επωνυμία «Μπάλος».

Υπερσυγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε σε δρόμους στο κέντρο της Καλαμάτας, σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου αλλά και σε αποστραγγιστικούς χάνδακες που υπερχείλισαν, ενώ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι απο χθες η κοινότητα Χαραυγής του δήμου Μεσσήνης.

Ωστόσο επειδή το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, οι υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή όλων μας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Προσωπικό και μηχανήματα δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή σε διάφορα σημεία ενώ ετοιμότητα υπάρχει και για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να συνδράμουν μηχανήματα ιδιωτών.

Χθες το πρωί (14/10), πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο με σκοπό το βέλτιστο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Δήμου και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Μηχανήματα και συνεργεία του δήμου Καλαμάτας, όπως τα μηχανήματα έργου των Διευθύνσεων Τεχνικών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ, απομακρύνουν φερτά υλικά και καθαρίζουν εκ νέου λεκάνες απορροής και εξόδους ρεμάτων, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται σε διάφορα σημεία του ευρύτερου δήμου, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση, όπως αυτή έχει καταγραφεί από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα ο δήμος είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.λπ.).

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας για κάθε πολίτη που το χρειάζεται είναι το: 2721360707.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα ΟΛΕΣ οι σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα