Μεσσηνία Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μεσσηνία: Δυο προσφορές για το μεγάλο οδικό έργο “Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη”

Οι δυο εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές είναι η ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος και η «συμμαχία» ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Ακούστε το άρθρο

Υποβλήθηκαν χθες(30/12) οι δεσμευτικές προσφορές για τα πρώτα δύο οδικά έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ. Ο λόγος για τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός», προϋπολογισμού 373 εκατομμυρίων ευρώ, στη Θεσσαλονίκη και τον οδικό άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 251 εκατομμυρίων ευρώ, στην Πελοπόννησο.

Οι δυο εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές είναι η ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος και η «συμμαχία» ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ. υφιστάμενων οδών, την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ., την προσαρμογή και βελτίωση 14 χλμ. κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 41,4 χλμ., την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλών συνοδών τεχνικών έργων (ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.ά.). Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο στις αρχές του έτους και η κατασκευή του θα ξεκινήσει  εντός του 2022.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 312,23 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για συνολικά 30 χρόνια. Από αυτά τα περίπου 4 θα αφορούν στην περίοδο κατασκευής.

Όλη η επικαιρότητα