Μεσσηνία

Μεσσηνία: Ελεύθερος ο Σουδανός, που κατηγορήθηκε για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στα Φιλιατρά

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος αφέθηκε ο 29χρονος Σουδανός, που την Παρασκευή μηνύθηκε από τους γονείς 3,5 ετών κοριτσιού, για απόπειρα αρπαγής του στην πλατεία των Φιλιατρών.

Ο 29χρονος, έπειτα από την προθεσμία που έλαβε το Σάββατο, τελικά σήμερα απολογήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως και της ανακρίτριας Κυπαρισσίας, οι οποίες ομόφωνα τον άφησαν ελεύθερο με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το κοριτσάκι.

Η δικηγόρος του Μίκα Θεοδωροπούλου έκανε λόγο για μία άδικη υπόθεση και ότι έχουν κατατεθεί ψέματα στις αρχές. “Είναι αξιοπερίεργο όλο αυτό, διότι δεν πρόκειται για μία απλή παρεξήγηση. Είναι ένα ευαίσθητο, καλό και μαχόμενο για τη ζωή του παιδί” τόνισε η κ. Θεοδωροπούλου επισημαίνοντας ότι ανεξάρτητα από την απόφαση των εισαγγελικών αρχών για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο ή όχι, ο 29χρονος, που αρνείται κάθε κατηγορία, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του. “Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή με κανένα παιδί στα Φιλιατρά και αυτό αποδείχθηκε και από αυτόπτες μάρτυρες” κατέληξε.

Παρόντες στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας  ήταν ομοεθνείς του 29χρονου σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο Μοχαμέντ Ραμαντάν, που ζει και εργάζεται καιρό ως εργάτης γης στην περιοχή, τόνισε ότι ο ίδιος μπορεί να δηλώνει Φιλιατρινός μετά από τόσα χρόνια στην περιοχή. “Σεβόμαστε και τον ελληνικό λαό και όλη τη χώρα, αλλά και τα Φιλιατρά. Δεν έχουμε παράπονο από κανέναν, ούτε πειράξαμε κάποιον, ούτε μας πείραξε κανείς. Δεν περιμέναμε να γίνει αυτό και να συλλάβουν ένα δικό μας παιδί λέγοντας, ότι πείραξε κάποιο κορίτσι. Έχουμε έρθει από μακριά για ένα μεροκάματο είμαστε νόμιμοι εδώ στην Ελλάδα. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν, ούτε φοβόμαστε κανέναν”.

Παρών στα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης ήταν και ο εκπρόσωπος της παράταξης “Ανυπότακτα Φιλιατρά” Βασίλης Σπυρόπουλος, ο οποίος τόνισε: “Ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και δεν θα περάσουν”.

Πηγή: Εφ. «Ελευθερία»

Όλη η επικαιρότητα