Μεσσηνία

Μεσσηνία: Επισκευή δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ

Ακούστε το άρθρο

Μετά από 10 μήνες και δυο χαμένες καλλιεργητικές περιόδους, ξεκίνησε τη Δευτέρα η αποκατάσταση και ανακατασκευή του δικτύου του ΓΟΕΒ το οποίο είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η αρχή έγινε από το δίκτυο στον κάμπο της Πιπερίτσας, καθώς είναι ένα από τα 3 σημεία που επλήγησαν περισσότερο. Ανάλογα επλήγησαν τα δίκτυα του Πηδήματος και του Αριοχωρίου, ενώ εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν σε τμήματα της Σπερχογείας και σε άλλα του κάμπου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Μιχάλη Μανωλέα, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 245.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει γίνει ο καθαρισμός τμήματος της διώρυγας μεταξύ του ποταμού Παμίσου και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου κι έχει γίνει η παραγγελία νέων τσιμεντένιων τμημάτων για την αποκατάσταση του δικτύου.

Το γεγονός πως οι εργασίες ξεκίνησαν έστω και τώρα, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, «λόγω ανωτέρας βίας» μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μόνο θετικό μπορεί να είναι. Αλλωστε, είναι πλήθος οι αγρότες που δεν καλλιέργησαν, άρα δεν είχαν και εισόδημα το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν υπήρχε νερό στον κάμπο. Τώρα ελπίζουν η ολοκλήρωση των εργασιών να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα