Μεσσηνία

Μεσσηνία: Έρευνες για τον συντηρητή του «κοριού»

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συνδυαστικές έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Καλαμάτα για την υπόθεση της παρακολούθησης των συνομιλιών και των συναντήσεων της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη στο υπηρεσιακό της γραφείο μέσω «κοριού», όπως αναφέρει το tharrosnews.gr.

O μικρός μηχανισμός που βρέθηκε τοποθετημένος στον κεντρικό υπολογιστή του γραφείου της, έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας στην Αθήνα. Όλα δείχνουν από τις πρώτες εκτιμήσεις ότι πράγματι ο «κοριός» που είχε τοποθετηθεί είναι παλαιότερης τεχνολογίας, γι’ αυτό και η τακτική του συντήρηση ήταν βασικό προαπαιτούμενο ώστε να λειτουργεί σωστά.

Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η λήψη καταθέσεων από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και άλλα άτομα που σχετίζονται με το χώρο, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σχετικά ποιον τρόπο χρησιμοποιούσε ο «ιδιοκτήτης» ή ο «συντηρητής» του «κοριού» για να μπαίνει στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη.

Από τη νομική πλευρά του ζητήματος, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της κας Αλειφέρη, ετοιμάζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο (μπορεί και δυο), ώστε, ως πραγματογνώμονας, να παρακολουθήσει και να καταθέσει τις τεχνικές του απόψεις για τον «κοριό», οι οποίες θα διασταυρωθούν με το επίσημο πόρισμα της Αστυνομίας.

Όλη η επικαιρότητα