Πολιτισμός

Μεσσηνία: Φωτίζεται το κάστρο της Μεθώνης!

kastro_methonis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πίστωση 60.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης και επισκευής του ηλεκτροφωτισμού στο κάστρο της Μεθώνης εγκρίθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, «με την απόφαση αυτή το στολίδι της Μεθώνης θα αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατά τις βραδινές ώρες. Το Μπούρτζι, τα τείχη και η τάφρος της καστροπολιτείας θα έχουν πια το φωτισμό που τους αρμόζει, αποκαλύπτοντας την αίγλη του παρελθόντος και προσφέροντας μοναδική θέαση στους επισκέπτες».

Αναφέρεται ότι «η στενή συνεργασία όλων των φορέων, ήτοι του ΤΑΠΑ, της 26ης ΕΒΑ, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, του Δήμου Πύλου -Νέστορος και φυσικά του υπουργείου Πολιτισμού, επέφεραν το παραπάνω αποτέλεσμα» και προστίθεται: «Ο πρέπων φωτισμός του μνημείου ήταν αίτημα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της δημοτικής αρχής. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο του ΤΑΠΑ Παναγιώτη Τζίννη, για την αμεσότητα και την ευαισθησία με την οποία ενέσκυψε στο παραπάνω αίτημα».

Όλη η επικαιρότητα