Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεσσηνία: «Γαλάζιες» κόντρες υποψηφίων για Μεσσήνη και Τριφυλία

elections.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους Μεσσήνης και Τριφυλίας ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Στο Δήμο Μεσσήνης, όπως δείχνουν τα πράγματα, το κυβερνών κόμμα πάει για εσωκομματική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το δήμο. Στην Τριφυλία η εικόνα της δημοτικής αρχής, όπου ο καθένας τραβάει το δρόμο του και ο δήμαρχος φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο, σε συνδυασμό και με τις γεωγραφικές – τοπικιστικές διαφορές κι ιδιαιτερότητες λόγω των τριών αστικών κέντρων (Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι), καθιστά ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση. Στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν ότι μπορεί να ηγηθεί ξανά ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας για να μη χαθεί ο δήμος, ενώ ακούγεται και το όνομα του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά που κατάγεται από την Κυπαρισσία.

ΜΕΣΣΗΝΗ

Στη Μεσσήνη οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αν και έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να είναι και πάλι στο πλευρό του δημάρχου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του κ. Αναστασόπουλου στην εκλογική επιτυχία του 2010, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το επόμενο διάστημα. Ο Δημ. Σαμπαζιώτης έχει λάβει την απόφαση και δηλώνει πως δε θα κάνει πίσω με τίποτα, ποντάροντας σε έναν κορμό υποστηρικτών και στο γεγονός ότι προέρχεται από την περιοχή και περιμένει την ευκαιρία να θέσει το θέμα στον ίδιο τον Σαμαρά.

Στελέχη του κόμματος παρακολουθούν με αμηχανία την κατάσταση, και έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη, αναζητούν τον τρόπο που θα την πετύχουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα πρέπει να πάει ενωμένο και με έναν υποψήφιο. Αλλοι όμως αναφέρουν ότι τα πράγματα πρέπει να αφεθούν ελεύθερα, χωρίς στηρίξεις ούτε στο παρασκήνιο, για να μην πολωθεί το κλίμα και φουντώσει η σύγκρουση – ώστε η ενότητα να εκφραστεί στο β’ γύρο με τη στήριξη στον υποψήφιο που θα προκριθεί. Η “διαρροή” περί στήριξης Σαμαρά στον νυν δήμαρχο υποστηρίζεται ή αμφισβητείται ανάλογα με τις προτιμήσεις.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 Ενδιαφέρον για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου έχει εκφραστεί από διάφορα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει διάδοχη κατάσταση, όμως για την ώρα δεν υπάρχει ο υποψήφιος που θα συσπειρώσει. Με βάση την εικόνα αυτή, στελέχη της Ν.Δ. θεωρούν ότι μπορεί να ηγηθεί ξανά ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, για να μη χαθεί ο δήμος. Από άλλους ακούγεται το όνομα του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά που κατάγεται από την Κυπαρισσία, ως πρόσωπο που σηματοδοτεί την ανανέωση και μπορεί να ενώσει τους νεοδημοκράτες. Για την ώρα, όλα είναι ρευστά και πιθανώς τη λύση θα κληθεί να τη δώσει η ηγεσία του κόμματος.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσμετρηθεί και το γεγονός ότι η Ν.Δ. προσανατολίζεται να μη δώσει στηρίξεις ή χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους σε όλους τους δήμους -εκτός των τριών μεγάλων της χώρας-, και πολύ περισσότερο σε δήμους όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι του ενός.

Αυτό ισχύει και για το Δήμο Οιχαλίας, όπου είναι βέβαιο πως τα πράγματα θα αφεθούν ελεύθερα στην περίπτωση που επιμείνουν οι 2-3 ή και 4 ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα