Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Mεσσηνία: Kυνηγόσκυλο έπαθε ηλεκτροπληξία λόγω ρευματοκλοπής!

kunygoskulo.jpg
Ακούστε το άρθρο
Άγιο είχε κυνηγός στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, χάνοντας όμως τον πιστό του φίλο. Συγκεκριμένα, ο σκύλος μπήκε πρώτος σε χάνδακα στην περιοχή, πεθαίνοντας ακαριαία από ηλεκτροπληξία!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 13 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ασπροπουλιάς. Ο κυνηγός μαζί με το σκύλο κυνηγούσαν στην περιοχή. Φτάνοντας σε χάνδακα που είχε νερό και υψηλή βλάστηση, το κυνηγόσκυλο μπήκε για να περάσει απέναντι. Αμέσως μετά, πιθανότατα θα έμπαινε και ο κυνηγός. Όμως, έκπληκτος είδε το σκυλί του να βρίσκει ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Όπως αποδείχτηκε, είχε συνδεθεί άγκιστρο σε καλώδιο της ΔΕΗ και γινόταν κλοπή ρεύματος. Το καλώδιο, που ήταν ακάλυπτο (και προφανώς φθαρμένο σε κάποιο σημείο), περνώντας από το χάνδακα με το νερό κατέληγε σε παράπηγμα τσιγγάνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο χάνδακας να έχει μετατραπεί σε μια θανάσιμη ηλεκτροφόρα παγίδα.

Στον 28χρονο τσιγγάνο που διέμενε στο παράπηγμα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ρευματοκλοπή, αλλά και για επικίνδυνη βλάβη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για πράγματα και μπορούσε να προκύψει κίνδυνος και για ανθρώπους.

Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, αρνούμενος ότι έκανε την παράνομη σύνδεση. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Παναγιώτης Μωράγιωργας, ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που έχει ζητηθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για τα αίτια θανάτου του σκύλου. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Απριλίου.

 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα