Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Mεσσηνία: Πλημμύρισαν καλλιέργειες από τη νεροποντή

messiniapl.jpg

Τις πληγές τους από τη νεροποντή μετρούν για μια ακόμη φορά αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μεσσήνης και της Καλαμάτας. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, χωράφια και αγροτικές εγκαταστάσεις πνίγηκαν στο νερό και ζώα κινδύνεψαν ακόμα μια φορά στον κάμπο της Μεσσήνης και στον Μπουρνιά, από τη νεροποντή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο ποταμός Πάμισος υπερχείλισε, στον κάμπο έγιναν αδιάβατοι οι αγροτικοί δρόμοι και χωράφια “χάθηκαν” κάτω από το νερό. Ο ποταμός Αρις φούσκωσε δημιουργώντας αρκετά προβλήματα, ενώ αποστραγγιστικά σε όλη την αγροτική έκταση της Μεσσήνης και του Μπουρνιά ξεχείλισαν κι έπνιξαν καλλιέργειες, όπως έγινε και με τη «Λιγδού» και το χάντακα «Μουτελάκη». 

Μεγάλες ζημιές έγιναν σε καλλιέργειες τριφυλλιών, ενώ πνιγμένες στο νερό παραμένουν μεγάλες εκτάσεις με πατάτες, ελιές και κηπευτικά.

Οι αγρότες του Μπουρνιά και της Μεσσήνης πάλι μετρούν τις πληγές τους και πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στο ΓΟΕΒ γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στ’ αποστραγγιστικά. Ευθύνες ρίχνουν και στους δήμους για την έλλειψη έργων και υποδομών που θα προστατεύσουν την αγροτική παραγωγή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα