Μεσσηνία: Στις 29 Νοεμβρίου η οριστική προθεσμία για το Κτηματολόγιο χωρίς πρόστιμα

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου λήγει η τελευταία προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και η Μεσσηνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση. Αντίθετα, μετά από ένα διάστημα σιωπηρής παράτασης θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» προσεχώς αναμένεται νέα μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,3 εκατομμύρια παραλήπτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει στο τέλος Νοεμβρίου (υπενθυμίζεται ωστόσο πως υποχρέωση δήλωσης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο έχουν μόνο οι κάτοχοι ιδιοκτησίας).

Η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Καστοριά, Φλώρινα, Εύβοια, Σάμο, Χίο, Ικαρία, Αίγιο και το υπόλοιπο της Μαγνησίας και των Σποράδων.

 

Οδηγίες από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.»

Υπενθυμίζεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:

– Υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr.

– Αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας τη διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

– Λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ.

– Χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,.

– Πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

– Καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο 210 6505600 ή στο 1015 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

 

Πηγή: Εφ.Ελευθερία