Μεσσηνία

Μεσσηνία: Συνολικά 72 χρόνια φυλακή σε 11 κατηγορούμενους για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

υνολικά 72 χρόνια φυλακή επέβαλε στους 11 κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο ως περιφερειακοί συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε πέρυσι το Μάιο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι ποινές επιβλήθηκαν και ανακοινώθηκαν χθες για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς (κατά περίσταση με τη μορφή της αγοράς, κατοχής, μεταφοράς, καλλιέργειας, αποθήκευσης κ.λπ.) και χωρίς την επιβαρυντική περίσταση ότι επεδίωκαν κατ’ επάγγελμα να αποκομίσουν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ.

Με τη μεγαλύτερη ποινή, σε 9 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο 35χρονος από την Πιλαλίστρα και σε 8,5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 5.500 ευρώ ο 58χρονος υπότροπος από τη Θουρία. Οι 7 κατηγορούμενοι από τους συνολικά 11 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 8 χρόνια και το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αλλοι 2 ακόμα κατηγορούμενοι από τους 11 καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή ο ένας και 6 χρόνων ο άλλος.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

 • Ο 39χρονος Ελληνοαμερικανός καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή ως τοξικομανής.
 • Ο 45χρονος Τριπολιτσιώτης καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
 • Ο 58χρονος από τη Θουρία καταδικάστηκε ως υπότροπος σε 8,5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 5.500 ευρώ, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ αθωώθηκε για την καλλιέργεια χασίς.
 • Ο 43χρονος από το Αβραμιού καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Ο 48χρονος από το Πεταλίδι καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
 • Ο 35χρονος από την Πιλαλίστρα καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Ο 55χρονος Νησιώτης καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 6 χρόνων και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ως τοξικομανής.
 • Ο 33χρονος γιος του καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ (αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα), με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Ο 54χρονος από τη Μεσσήνη καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
 • Ο 79χρονος Νησιώτης καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
 • Η 64χρονη από τον Ανεμόμυλο καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφορά

Πηγή http://eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα