Εκλογές Εκλογικά Νέα Μεσσηνία Πολιτική

Μεσσηνία: Ξεκίνησε η προετοιμασία για τη β’ Κυριακή

Τα αποτελέσματα από δύο εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας (ένα της Τριφυλίας και ένα της Πύλου), σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, έλειπαν ακόμα και χθες από τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων από το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Στο 100% είχαν συγκεντρωθεί τα αποτελέσματα για τις περιφερειακές εκλογές, ενώ από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών υπολείπονταν τα αποτελέσματα από 5 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, τουλάχιστον έτσι όπως μεταδίδονταν από το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα.
Ωστόσο, από χθες το πρωί στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου  της Μεσσηνίας τα εκλογικά συνεργεία άρχισαν να προετοιμάζουν τις εκλογές για τη Β΄ Κυριακή.

Προετοιμασία για την Κυριακή
Από χθες, σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές, οι δύο μονομάχοι ξεκίνησαν να παραδίδουν  στο Τμήμα Εκλογών της Περιφέρειας τα καινούργια ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν την Κυριακή.
Ήδη άρχισε να κατανέμεται το εκλογικό υλικό και αύριο Πέμπτη θα κλείσει ο 4ος όροφος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου θα ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, να τους παραλάβουν οι Δήμοι και να τους παραδώσουν εν συνεχεία στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ακόμα παραδίδουν
Πάντως, ακόμα και χθες στη Νομαρχία κατέφταναν οι τελευταίοι δικαστικοί αντιπρόσωποι για να παραδώσουν τα πρακτικά, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένονταν κάποια τελευταία αποτελέσματα από την Τριφυλία.
Τα πρακτικά που κατέφταναν από το βράδυ των εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην καταχώρηση των αποτελεσμάτων, καθώς κάποια δεν είχαν καμιά αναφορά σε ποιο εκλογικό τμήμα ήταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να αναζητούν στη λίστα που είχαν από τα δικαστήρια το όνομα του δικαστικού αντιπροσώπου που έγραφε το πρακτικό, ώστε να διαπιστώσουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είχε διορισθεί, ενώ στην περίπτωση που δε φαινόταν ούτε το όνομα του δικαστικού αντιπροσώπου, έψαχναν να βρουν από τον αριθμό του φαξ που είχε σταλεί το πρακτικό, σε ποια περιοχή και εκλογικό τμήμα (σχολείο) αντιστοιχούσε.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα