Τεχνολογία

Μετά τα 108 MP του Galaxy S20 Ultra, η Samsung πάει για τα… 600

Ακούστε το άρθρο

Με το smartphone Galaxy S20 Ultra, η Samsung έσπασε για πρώτη φορά το όριο των 108 ΜΡ σε κάμερα κινητού. Δεν σκοπεύει όμως να μείνει εδώ.

Όπως μας λέει στο blog της Samsung ο επικεφαλής των αισθητήρων της εταιρίας, Yongin Park, τα φιλόδοξα σχέδιά της είναι ικανά να υπερπηδήσουν τα όποια εμπόδια προκύψουν.

Για να χωρέσουν εκατομμύρια pixels στις σημερινές οθόνες των smartphones, εξηγεί ο Park, τα pixels πρέπει να συρρικνώνονται συνεχώς. Μικρότερα pixels καταλήγουν όμως σε χειρότερη εικόνα.

Σε αυτό απαντά η νέα τεχνολογία Isocell της Samsung, που απομονώνει τα pixels μέσα σε ένα ειδικό υλικό ώστε να μην περνά το φως στα γειτονικά. Την ίδια ώρα, η Samsung μείωσε το μέγεθος του pixel στα 0,7μm, κάτι που ο Park ισχυρίζεται πως θεωρούσε αδύνατο η αγορά.

Ο ίδιος αναφέρει τώρα έναν αισθητήρα 600 ΜΡ, αν και δεν μας δίνει λεπτομέρειες. Και δεν αφορά μόνο στα κινητά, αλλά και σε «αυτόνομα οχήματα, το ίντερνετ των πραγμάτων και τα drones».

Αυτοί οι αισθητήρες είναι ακόμα δυνατότεροι και από τα μάτια μας, την ανάλυση των οποίων τοποθετεί ο Park στα «περίπου 500 ΜΡ».

Όλη η επικαιρότητα