Ηλεία

Μεταφέρονται σήμερα στον Πειραιά οι 41 Πακιστανοί μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Αναχωρούν για τον Πειραιά σήμερα το πρωί οι 41 παράτυποι μετανάστες υπήκοοι Πακιστάν, που αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι Κατακόλου, μετά την περισυλλογή τους από το σκάφος της Frontex, σε επιχείρηση διάσωσης, κοντά στα Στροφάδια της Ζακύνθου, με τη συμμετοχή και του Ν/Γ 516 του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Οι δυο Ουκρανοί διακινητές, χθες το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά, με εντολή το οποίου αναχωρούν και οι 41 σήμερα.

Οι 41 Πακιστανοί (μεταξύ των οποίων και 11 ανήλικα παιδιά), σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, επιβιβάστηκαν σε ιστιοφόρο (11 μέτρων) στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής, ένας εκ αυτών κάλεσε σε βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112, αναφέροντας ότι το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.  Η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος και του Μηχανισμού Frontex ήταν άμεση, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους, συμμετείχε και το Ν/Γ 516 του Λιμεναρχείου Κατακόλου. Λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, οι 41 μετανάστες και οι δυο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Κατάκολο.

Σε Τελωνείο και Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας

Οι δυο Ουκρανοί διακινητές, με την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν στα Κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ενώ σε διαφορετική πτέρυγα φιλοξενήθηκαν και τα 11 ανήλικα παιδιά που επέβαιναν στο ιστιοφόρο. Οι 30 ενήλικες, φιλοξενήθηκαν στο χώρο του Τελωνείου (σ.σ στο ισόγειο του Λιμεναρχείου Κατακόλου). Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τον Δήμο Πύργου, ήταν αυτοί που ανέλαβαν την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαμονής καθώς και τη σίτισή τους, τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και χθες Δευτέρα.

Στον Πειραιά

Οι δυο Ουκρανοί διακινητές, με εντολή του Εισαγγελέα Πειραιά (σ.σ ο οποίος έχει την αρμοδιότητα διεκπεραίωσης της υπόθεσης, καθώς εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα), χθες το πρωί αναχώρησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, με όχημα του Λιμεναρχείου Κατακόλου, συνοδεία Λιμενικών, για τον Πειραιά και παραδόθηκαν στην οικεία Εισαγγελία, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα και οι 41 μετανάστες, θα μεταφερθούν σήμερα (σ.σ μέχρι τη στιγμή που γράφοντας αυτές οι γραμμές δεν είχε διευκρινιστεί ο τρόπος και τα μέσα) στον Πειραιά.

Όλη η επικαιρότητα