Κόσμος

Μετανάστης αυτοκτόνησε πέφτοντας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Ακούστε το άρθρο
Αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία η είδηση του θανάτου 22χρονου μετανάστη από την Γκάμπια, ο οποίος αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τα παραπλέοντα πλοιάρια των τοπικών συγκοινωνιών της Βενετίας, όταν οι επιβάτες είδαν τον μετανάστη να πνίγεται, κάποιος έριξε τρία σωσίβια, αλλά ο Πάτεϊ Σαμπάλι δεν κολύμπησε για να τα πιάσει.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται ότι κανένας από τους επιβάτες και τους υπεύθυνους των τοπικών συγκοινωνιών, δεν βούτηξε στην θάλασσα για να τον σώσει.

Το ερώτημα που τίθεται με έμφαση στην Ιταλία τις ώρες αυτές, είναι «αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;».

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίστηκε από γέφυρα της Βενετίας, ακούγεται κάτοικος να φωνάζει «Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο» και στην συνέχεια, να συμπληρώνει: «Αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει».

Ο Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε νεκρός τρεις ώρες μετά την τραγική αυτή σκηνή. Όπως έγινε γνωστό, είχε φτάσει στο Ποτσάλο της Σικελίας με πλοίο και η ακραία αυτή πράξη του οφειλόταν πιθανότατα στο ότι οι ιταλικές αρχές δεν του ανανέωναν την αρχική άδεια παραμονής, που του είχε χορηγηθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα