Ηλεία Πολιτισμός

«Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» – Το νέο βραβευμένο έργο του Γ. Γαλανόπουλου έρχεται στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά τις άκρως επιτυχημένες «Καραμέλες Ούζου», που έκαναν πρεμιέρα στον Σταφιδόκαμπο, και περιοδεία δύο σεζόν στην Ελλάδα, με σκηνοθέτη τον Σταύρο Νικολαΐδη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Δημήτρη Καμπόλη, ο Ηλείος Γιάννης Γαλανόπουλος επανέρχεται θεατρικά με το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου -λίγο πριν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό- και απέσπασε άριστες κριτικές.

Εκτός από το κείμενο, ο Γιάννης Γαλανόπουλος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετέχει στην παράσταση και ως ηθοποιός. Η συγκεκριμένη σύγχρονη κωμωδία, τον περασμένο Δεκέμβριο κατέκτησε «Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (ήταν η δεύτερη βράβευση για τον Ηλείο συγγραφέα στον ίδιο διαγωνισμό, μετά την περσινή για το θεατρικό έργο «Φίδι Στον Κόρφο μου» που βασίστηκε σε αληθινή ιστορία και ακόμη δεν έχει ανέβει στο σανίδι).

Η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» φέτος επανέρχεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στο «Σινε Ρόδον» μετά από πρόσκληση του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου. Το έργο «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας.

Στα ατού της παράστασης συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, η οποία υποστήριξε με ιδιαίτερη θέρμη τον συγγραφέα και το έργο, δανείζοντας την χαρακτηριστική της φωνή, αφιλοκερδώς.

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, με τις ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων του τόπου μας και με μεγάλους χορηγούς τη “ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ” και το “EUROPALSO SOCIETY”.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Σοφία Γκαραβέλα
(Τασία Μουστρούφα)
Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου
(Αλέκα Μουστρούφα)
Δημήτρης Μαρτάκος
(Μηνάς Μουστρούφας)
Κωνσταντίνος Κοσμάς
(Λάζαρος Κόλλυβας)
Σπύρος Μαυρής
(Τόλης Μοσχόπουλος)
Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου
(Κλεοπάτρα Σμιθ)
Χριστίνα Βασιλείου
(Νάντια Μοσχοπούλου)
Νίκη Πλαβούκου (Ασπασία Βελούδου)
Άσπα Κούτρα (Φρόσω Τσουκαντάνα)
Ελευθερία Τριανταφύλλου
(Μαρίνα Παππούλη)
Γιάννης Γαλανόπουλος
(Στέφανος Στεφάνου)

Όλη η επικαιρότητα