Εκπαίδευση Ηλεία

Μετέωροι οι τελειόφοιτοι του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ – Τον Σεπτέμβριο έρχεται… λουκέτο

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το καθεστώς μεταβατικότητας και το τμήμα καταργείται, με συνέπεια να μένουν μετέωροι όσοι σπουδαστές δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, το τμήμα έχει περίπου 800 σπουδαστές που δεν έχουν αποφοιτήσει και θεωρείται δύσκολο να το έχουν καταφέρει στη θερινή και στη φθινοπωρινή εξεταστική περίοδο.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Τριανταφύλλου, έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας η παράταση της λειτουργίας του τμήματος για έναν ακόμα χρόνο, ενώ πάγιο παραμένει το αίτημα της Συγκλήτου για την επαναλειτουργία του τμήματος με τροποποιημένο το αντικείμενο σπουδών, βάσει της πρότασης που έχει κατατεθεί από το 2016.

«Η πρόταση του ιδρύματος είναι συγκεκριμένη και έχει κατατεθεί προς το υπουργείο Παιδείας από το 2016. Θέλουμε να επαναλειτουργήσει το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ στον Πύργο, με τροποποιημένο το αντικείμενο σπουδών. Εκτός αυτού, όμως, από τις αρχές του έτους έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να παρατείνει με νομοθετική ρύθμιση τη λειτουργία του τμήματος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι σπουδαστές στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και να μην ταλαιπωρηθούν, όμως ακόμα δεν έχουμε πάρει επίσημη απάντηση», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Τριανταφύλλου.

Βούληση Μπαξεβανάκη για άμεση λύση

Ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι –στο βαθμό που το επιτρέπει η δικαιοδοσία του- προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των τελειόφοιτων του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ, ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά ο ακαδημαϊκός χάρτης της Ηλείας με βάση τις συζητήσεις Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

«Ανεξαρτήτως του πώς θα διαμορφωθεί ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της Ηλείας και σε ποιο πλάνο θα καταλήξουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, είναι σαφής και δεδομένη η βούλησή μου να μεριμνήσουμε για τους σπουδαστές του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ και να τους διευκολύνουμε στο να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπαξεβανάκης.

Σημειώνεται ότι αν δεν παραταθεί ή δεν αρθεί η μεταβατικότητα, οι φοιτητές του τμήματος απορροφώνται είτε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (Πάτρα) είτε από το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ που εδρεύει στον Πύργο, όπως προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

Όλη η επικαιρότητα