Ηλεία

Μετονομασία ΕΠΑΛ Λεχαινών σε «Ηρακλής Μοσχονάς»: Οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση

Ακούστε το άρθρο

Η μετονομασία του ΕΠΑΛ Λεχαινών σε «Ηρακλής Μοσχονάς», εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ήταν μια οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση, πρόταση που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και η Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών, είχαν προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την μετονομασία του ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ σε ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ ως αναγνώριση των μεγάλων υπηρεσιών που προσέφερε στον τόπο μας και ειδικότερα στην ίδρυση του ΕΠΑΛ.

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την πρόταση και με απόφαση του Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7 Ιουνίου 2019, το ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ονομάζεται «ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ»

Ο Ηρακλής Μοσχονάς γεννήθηκε στα Λεχαινά , ήταν καθηγητής και διευθυντής στο Τεχνικό Λύκειο Λεχαινών το οποίο επί των ημερών του γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Ήταν σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών εξετάσεων και ήταν ο εισηγητής των θεμάτων στα Οικονομικά μαθήματα των Πανελλήνιων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε συλλόγους της πόλης του. Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ της Α.Ε. Λεχαινών και πολλών άλλων Σωματείων στα οποία άφησε το στίγμα του και δούλεψε ανιδιοτελώς.

Πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του με γνώμονα το συμφέρον του τόπου του και όχι το δικό του.

Ο Ηρακλής Μοσχονάς «έφυγε» από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 62 ετών

Η οικογένεια – η σύζυγος και τα παιδιά του Μοσχονά- με τον πρ. πρόεδρο της ΔΕ Λεχαινών κ. Γιώργο Γαλάτη, πρωτεργάτη της ονοματοδοσίας

Τίμησαν με την παρουσία τους

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ ομιλητές ήταν οι: Βατσής Παναγιώτης, Μουσλοπούλου Μοσχονά Ειρήνη και Πομώνης Γεράσιμος.

Παρούσα η οικογένεια του Ηρακλή Μοσχονά η οποία όπως έγινε γνωστό θα παρέχει οικονομική στήριξη σε απόφοιτο της  Γ Λυκείου που θα επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία, με το ποσό των 150 ευρώ.

Από την πλευρά της οικογένειας παραβρέθηκαν : η σύζυγος  κα Μοσχονά Δώρα , η αδελφή του Κα Μουσλοπούλου – Μοσχονά Ειρήνη και τα παιδιά του  Σπύρος και Ευγενία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Βουλευτής Ηλείας  Κατρίνης  Μιχάλης, εκπρόσωπος της Βουλευτή  Ηλείας κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου  Σπανόπουλος Νίκος.

Εκπρόσωποι από τον Διοικητή της 117Π.Μ. και από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ  και η υποδιοικητής του ΑΤ Λεχαινών. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας : Δημητρέλλος Βασίλειος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας- Κυλλήνης : κ. Κακαλέτρη Γεωργία, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανυφαντής Πέτρος και Κεκάτος Διονύσιος, ο σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μηχανολόγων : Γκέρτζος Κωνσταντίνος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Οικονομίας : Πομώνης Γεράσιμος, ο διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών : Λαγός Χρήστος, ο διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών : Καρατζάς Ανδρέας, η διευθύντρια Παιδικού και  Βρεφονηπιακού Στάθμού Λεχαινών  Λιαλιαρη Χρύσα, ο διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βάρδας  Καπώνης Αναστάσιος, η διευθυντής ΓΕ.Λ Λεχαινών : Σπυροπούλου Παναγιώτα, η διευθυντής ΓΕ.Λ Ανδραβίδας : Αρβανιτάκη Ευθυμία, η διευθυντής Γυμνασίου  Λεχαινών : Φανού Διατσέτα, οι εφημέριοι Ιερών Ναών Λεχαινών : πατήρ Πανουτσόπουλος Θεόδωρος και πατήρ Κάνδυλας Γεώργιος. Επίσης ο διευθυντής ΕΕΕΕΚ Αιγίου : Μαρίνης Δημήτριος, η διευθύντρια ΕΠΑ.Λ. Κρεστένων : Σκάζα Ελένη, ο πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης : Ναμπίλ Μοράντ , ο πρώην Δήμαρχος Λεχαινών  Κουλούρης Νικόλαος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Μίγκος Ανδρέας , Δημόπουλος Χαράλαμπος και  Βατσής Δημήτριος, ο πρόεδρος ΔΕ Λεχαινών  Παναγιώταρος Διονύσιος, ο πρώην πρόεδρος ΔΕ Γαλάτης Γεώργιος. Παρευρέθηκαν μαθητές, Εκπαιδευτικοί , Πρώην Εκπαιδευτικοί,  Κηδεμόνες Πλήθος κόσμου συγγενείς και φίλοι του.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Όλη η επικαιρότητα